Marja

Den långa resan.

Bild 9. Dagens.

Utmaning bild 9. Dagens.

Dagens lunch blev finsk spenatsoppa.

Ibland kokar jag spenatsoppa själv, men den blir aldrig lika god som Saarioinens. Ett hårdkokt ägg och en macka till soppan och dagen är räddad.

Jag kommer ihåg de första reklamsnuttarna i finsk TV. Förutom Fairy diskmedel och Spick’n Span rengöringsmedel, var det Ahti sill och Saarioinens kallskuret. Jag kan fortfarande höra jingeln som slutade med Saa-ri-oi-nen med ton uppåt i slutet.

Jag tycker reklamen var mycket enklare och gladare förr. Det fanns inga svarta får eller gröna slemhostetroll, eller den värsta av alla “lilla hungern”. VEM sitter på allvar och hittar på något sådant? Tycker ni att det är lustigt?

En annan god finsk maträtt jag brukar köpa på Coop är Atrias leverlåda, men den tar vi en annan gång.

I eftermiddag blir det tandläkaren igen. Jag har äntligen fått en krona på min tandhalva (som jag tappade på nyårsafton) och nu tycker jag att jag sprungit nog många gånger där. I dag är det slutbesiktning. Vi håller tummarna att jag blir godkänd.

Ha en bra tisdag <3

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Reklamen med fåret…tog ett bra tag innan jag ens begrep mig på, att det skulle vara billigt, som i sheep. Var med i någon panel och fick frågan vad jag tyckte om just den reklamen, jag svarade att jag för mitt liv inte kunde begripa vart fåret kom in…tills jag lyssnade och översatte, haha…

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-03-22 15:19)
    Ja, fast billig stavas cheap och uttalas med ett t-ljud i början. Får, sheep, uttalas med sj-ljud i början. Kruxet är att svenskar uttalar båda orden lika, vilket är FEL; FEL; FEL! Därför är det ingen poäng i hela reklamen.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.