Marja

Den långa resan.

Trött i dag.

I natt drömde jag om hotfulla människor som inte ville lämna mig i fred. Det var väldigt obehagligt. Jag har ingen aning om varför jag drömde så. Jag har inte känt mig hotad eller skrämd, så det måste vara något annat som triggat i gång djupa rädslor hos mig. Nåja, det brukar vara så att är det ett viktigt budskap jag inte förstår, drömmer jag om samma dröm tills jag förstår. Efter tre, fyra drömnätter brukar den “stora” drömmen komma, som förklarar allt.
Jag tror nämligen att drömmar är någonting mitt undermedvetna vill berätta för mig, meddelanden från mig själv till mig själv. Ibland är det viktiga saker, ibland mindre viktiga.

Jag var ganska trött när jag for iväg på massage. Jag tror jag sitter för mycket och hänger framför datorn, för i dag fanns det många knutar igen att lösa upp i nacken och ryggen. Jag måste leta fram min spikmatta, som hamnat någonstans underst i garderoben. Jag har två stycken ‘walk-in closets’ i lägenheten och ibland ‘panikstädar’ jag när någon ska komma och bara kastar in allt som ligger framme och saker som hamnar underst tenderar då att ’försvinna’. Men nu ska spikmattan fram.

När jag kom hem var jag så där skönt avslappnat trött och somnade på soffan. Vilket privilegium att kunna göra det när man behöver.

På söndag har vi tjeträff hos mig, så i morgon ska jag koka soppa, baka, stryka duk på köksbordet, dammsuga och puffa upp kuddarna i soffan. Kom att tänka på att jag måste sätta upp en lapp på kylskåpet om sommartid, så att jag inte blir överraskad när gästerna kommer en timme för tidigt.

I kväll är det final i Let’s Dance. Jag vet inte riktigt vem jag ska hålla på. Båda två är duktiga och charmiga.

Till sist några kloka ord:
“Uppriktighet är inte att säga allt man tänker, utan att mena allt man säger.”
(Livius)

Ha en mysig fredagskväll <3


Rhododendonknoppar. Snart…

 

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Usch ja, om jag nu åker på att jobba på söndag så kommer det att kännas drygt att stiga upp en timme tidigare än jag redan gör, huvva. Men det är ju å andra sidan bara den dagen man kanske känner av det, sen har man vant sig. Väldigt kloka ord, på min ära, något att reflektera över och ta till sig. Ha det gott!

 2. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-03-25 22:43)
  Ja, man vänjer sig fort…
  Jag måste alltid skicka ett sms till min dotter. I fjol tyckte jag att hon skulle klara det själv, men hon hade kommit för sent till ett möte på måndag.
  Ha en bra helg. Kram

 3. Marja Granqvist

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-03-28 23:37)
  Jag var ganska flitig med den en tid, sen vet jag inte vad som hände, men nu har jag tagit fram den igen. Rullar den runt en nackkudde och lägger nacken mot… så skönt.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.