Marja

Den långa resan.

Typisk måndag.

Senast jag var hos min doktor på Vårdcentralen bestämde hon att vi skulle ta lite olika prover, för att se hur jag egentligen mår. I dag hade jag då tid på labbet på Vårdcentralen. Blodtrycket är alldeles för högt och jag köper inte längre att medeltaletdygnsmätningen jag gjorde var bra. Min doktor ska ringa i morgon och då ska jag prata allvar med henne.

Sen skulle sköterskan ta tre rör blod. Efter ett rör drog hon ut nålen och i samma stund hajade vi båda två till. Oops, hon hade suttit i andra tankar och höll nästan på att bryta ihop framför mig. “Jag får skämmas”, sa hon. Jag tyckte inte det var så farligt, för jag är ju själv väldigt tankspridd, men jag förstod ju att hon tyckte det var lite pinsamt. Turligt nog så är jag ‘lättstucken’, så det var inga problem att sätta en ny nål lite bredvid och så tog hon ett rör till. När hon drog ut den andra nålen sa jag “Men nu gjorde du det igen!”, för jag hade inte uppfattat att hon hade tagit två rör första gången. Jag trodde hon bara hade tagit ett. Vi var alltså lika yra båda två. Nåja, tillsammans inspekterade vi att det var tre rör och jag smygtittade att det stod mitt namn på alla rören.

Sen tog jag bussen till posten på Coop och promenerade hem därifrån i det vackra vädret. Jag var hemma ungefär den tid jag vanligtvis brukar vara färdig att gå ut. Så det har varit en låång dag idag.

I går när vi åt rödbetssoppan spillde jag tre gånger på min tröja. Inget ovanligt, jag spiller alltid på mig när jag äter. I dag skulle jag äta överbliven soppa till lunch och garderade mig med en handduk instoppad i halslinningen. Tror ni jag spillde? INGENTING. Men sen, när jag skulle äta en blodapelsin i efterrätt och satte tänderna i den första klyftan, sprutade det röd apelsinsaft över hela tröjan. Tror ni jag hade tagit av mig handduken? JAVISST.

På väg till bussen i morse sprang jag förbi dessa två skyltar. Eftersom de stod så nära varandra, fick jag en lustig association.

SE UPP! Lekande barn. 

Ni ser hur vackert vädret var i dag. Hela den där långa cykelvägen gick jag till busshållplatsen på Hermelinvägen. (Den är inte så lång som den ser ut.)

Ha en skön måndagskväll <3

4 kommentarer

 1. Babs

  Mycket rött var det som sprutade på dig men blodet det höll sig i rören när det väl hamnat där.
  Otäck association du fick med skyltarna, om det nu var samma som min.
  Kram

 2. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2011-03-29 08:32)
  Oj då, nej min association var inte otäck… jag tänkte mer att de tuffa gatuarbetarna ofta beter sig som lekande barn… stora pojkar…gräver och donar. Kanske lite långsökt.:) Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Haha, jag tänkte nog precis som du då jag såg det, vuxna karlar som leker och gräver hål i vägen. Sedan…återigen, detta med spill, jag är exakt likadan, det slår aldrig fel, kul att veta att man inte är ensam 🙂

 4. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-03-29 22:28)
  Jag har fått haklappar och förkläden i present av välvilliga människor, men de har jag ju aldrig till hands när jag behöver dem. Jag spiller aldrig på duken, bara på mig själv. Såg nämligen att en av tjejerna hade spillt lite försynt på duken.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.