Marja

Den långa resan.

Bild 13. Tema ”ljus”.

Utmaning bild 13. Tema “ljus”.

Under den mörka tiden på året är jag en storkonsument av värmeljus. Jag har många olika sorters värmeljuskupor och små lyktor. När jag får gäster, ställer jag några i trappan upp till lägenheten och några i toaletten. Då känner de sig välkomna.

Den här har jag alltid på bordet i vardagsrummet och den är min favorit. En enkel isboll. Jag skulle vilja ha fler likadana, så jag går ofta på Myrorna och Kupan och kikar.

På tema “ljus” kan man ju spinna vidare och ex. presentera en av de två betongbänkarna utanför Norrlandsoperan. De lyser upp i mörkret med sina ‘glorior’.

Eller påskhälsningen jag fick i fjol, då solens strålar bröts genom en plastlinjal.

Eller höstsolen i de gula lönnlöven som låg i drivor på marken.

Häromdagen upptäckte jag att det lyste inne i mina tulpaner.

Och så det största ljuset av allt: solen. Här har den hunnit gå upp innan jag hunnit i säng. Ännu en vacker vy från mitt ‘vardagsfönster’.

På akvarellen i går målade vi vårt första självporträtt och jag blev riktigt nöjd. Visserligen har jag målat mitt ansikte spegelvänt, och visserligen har jag målat en yngre upplaga av mig själv och knappast tror jag att någon skulle känna igen mig utifrån målningen, men ändå… En vacker dag samlar jag kanske mod och lägger ut den på bloggen. Vi ska förstås måla flera och jag ska försöka att inte blunda för dubbelhakorna och bekymmersrynkorna.

I dag har jag köpt en ny cykelkorg att hänga bak på pakethållaren. Min gamla blev ju stulen. Snart, snart kan jag ta fram cykeln.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

4 kommentarer

 1. miie

  Otroligt vackra bilder du har!
  Det är ju så mysigt med tända ljus, ett måste för mig på vintern.Hoppas att det blir varmare nu,så att du får ta fram cykeln.
  Här har det snöat idag…
  Kram!

 2. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2011-04-01 09:06)
  Jag tror nog att jag ska lägga ut det, eller något annat. Jag måste kanske vänta tills vi har haft vår utställning i slutet på maj.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.