Marja

Den långa resan.

Jag kör utan körkort.

I natt har jag drömt en återkommande dröm, som jag inte drömt på flera år:
Jag skulle bli tvungen att köra bil, trots att jag inte hade något körkort. I verkliga livet har jag inget körkort och tror inte att jag skulle vara någon bra bilförare; i mina drömmar är situationen den samma, men av någon anledning är jag den enda personen som kan köra och jag bli tvungen att köra, för att rädda liv eller liknande.
I drömmen går det bra att köra så länge vi är på landsvägen, men sen ska vi alltid in i stadstrafik och det är då ’mardrömmen’ börjar. Jag har hittills aldrig varit inblandad i någon ’olycka’, utan jag brukar vakna innan det blir för trassligt, med en stark känsla av obehag/
förtvivlan.

I natt skulle jag köra till ett jobb dagen därpå. Jag hade nycklarna i handen till en fin röd bil, men jag ville inte fara, för jag var rädd att jag inte skulle klara av att köra och det var ju dessutom olagligt eftersom jag inte hade något körkort. Min ’chef’ visste att jag inte hade något körkort och att jag hade kört förut utan körkort, så hon tyckte att det skulle väl gå bra nu med. Jag ville verkligen inte fara och jag våndades över att jag inte kunde vägra. Jag vaknade innan jag kom iväg, med en mycket olustig känsla.

Nu undrar ni kanske vad det är för olagligheter jag håller på med, som jag inte vill avslöja. Ja, det undrar jag med. Det finns detaljer i drömmen som jag inte vill utelämna och eftersom det är en återkommande dröm, måste jag ta mig en funderare. Det positiva med den här drömmen är att jag aldrig kom iväg. Kanske en utveckling åt rätt håll.

När jag var utbränd och mådde som sämst, drömde jag att jag körde bil nerför en grässlänt med en bromspedal som stod på kant och jag var barfota. Då gjorde det ont att bromsa, precis som i verkliga livet.

Dagen har för övrigt präglats av dystra tankar.
I veckan har vi kunnat läsa om män med makt som tycker att de har rätt att utnyttja kvinnor efter eget behag. Är deras kvinnosyn snedvriden, eller är makten i sig så berusande att de helt tappar omdömet?

Vi har läst om en 55+ kvinna, som inte hade kurage att polisanmäla en man som skickade barnpornografiska bilder och filmer till henne, utan raderade dem och fortsatte ha kontakt med mannen. Man kan inte ens skylla på att hon var ung och oerfaren. Sorry, du får ingen respekt av mig.

Vad är det som händer? Inte ens Gandhis kloka ord känns bra i dag.

“Du får inte förlora tron på mänskligheten. Om några få droppar i oceanen är smutsiga, så blir inte oceanen smutsig.”
(Mahatma Gandhi)

Ha en lugn söndagskväll <3

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Jag tror att det går bra…så länge du har tron på dig själv. Andra kanske vi inte kan göra så mycket åt, men om man börjar i tid, då barnen är små, så kan man nog lära dom ett och annat som dom kan ha nytta av, senare i livet. 55 åringen har jag inte läst om, men där sitter det nog inte bara en sak lös, i skallen…ledsen, men det är min mening. Och han som i så fall skickade bilderna kan ju inte ha många hemma heller. Jag önskar dig en fin söndags kväll i alla fall!

 2. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-05-22 18:50)
  Du har rätt Maria, vi måste tänka positivt och förebygga så gott vi kan. Ibland blir man bara så överväldigad av allt elände. Kram

 3. Babs

  Hmm, jag tror inte att du ska analysera drömmen för det har ingenting med verkligheten att göra.
  Vad det gäller de andra dårarna så säger jag bara, sjukt så sjukt.
  Kram

 4. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2011-05-23 07:46)
  Alla drömmar har någonting med verkligheten att göra, fast i symbolisk form. Eftersom det är en återkommande dröm, så tror jag att den är viktig.
  Håller med dig… sjukt,sjukt, sjukt och ofattbart.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.