Marja

Den långa resan.

Bild 29. Nyaste bilden på mig själv.

Utmaning Bild 29. Nyaste bilden på mig själv.

Nu har jag kommit till näst sista bilden på den här utmaningen och för mig den största utmaningen. Jag kommer inte undan med att lägga in en mer ungdomlig bild på mig själv, utan nu kommer den… den senast tagna bilden.
 

Jag har tagit den själv ‘i förbifarten’, därav det spända leendet, inte helt olikt min profilbild.

För att förvilla er lite tänkte jag också visa självporträttet jag målat spegelvänt. Ännu stramare ansiktsdrag, men det är inte så lätt när man står framför en spegel i en liten toalett med ljuset rakt ovanifrån.
 

Jag hade självporträttet stående framme på mitt bordstativ en tid och frågade min kompis vad hon tyckte om det. Hon tittade länge på det, vände sig sen mot mig och frågade:

Är det så du uppfattar dig själv?”

Det är vad jag kunde åstadkomma”, svarade jag.

I morgon har vi tjejträff och jag ser fram emot det.

Ha en mysig fredagskväll <3

(Nu blundar jag och trycker på Spara-knappen.)

10 kommentarer

 1. Babs

  Ja nu har jag ju sett din profilbild så länge så det blev ingen klar överraskning med nyaste bilden och javisst är det svårt att ta kort på sig själv.
  Jag tycker att det blev riktigt bra och din målning är inte helt olik den heller.
  Härliga Marja, jag tycker att jag känner dig så väl efter de här åren på bloggen och jag är så glad att jag till slut fick ett ansikte på dig också (på Hanky visade vi ju aldrig upp oss).
  Du är så skrynkelfri och vacker men visst är det lite läskigt att lägga ut bilder på sig själv.
  Hade och kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Varför tycker man oftast inte om att se sig själv på kort? Det är bland det värsta jag vet, preis som när man hör sin egen röst, inspelad fån någonting, man känner inte igen sig överhuvudtaget, fast dom man känner, säger att det är precis så där man låter eller ser ut. Det blev ett bra självporträtt, fast ditt vekliga jag, ser varmare ut. ha en fin lördag! //Kram

 3. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-05-28 11:28)
  Det är väldigt få kort där jag tycker att jag känner igen mig. Och du har rätt om rösten… jag tycker att jag har en väldigt ljus röst när jag hör mig… tror alltid att jag har en mörk röst.
  Sen blir man plötsligt väldigt blyg när man ska lägga upp en bild på sig själv och det är ju väldigt fånigt, för jag vill ju stå för den jag är. Kram

 4. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2011-05-28 07:51)
  Ja, det är läskigt och det är samtidigt så fånigt att det är det, för jag vill ju vara den jag är och inget annat.
  Det kändes tryggast att vara anonym på Hanky av någon anledning och det var väl därför jag flyttade till Vk när jag började skriva om min ’långa resa’. Jag är så glad att du följde med och har fortsatt att läsa min blogg. Jag gillar att ’umgås’ med dig varje dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.