Marja

Den långa resan.

Jag fick mig en läxa.

Jag har trampat på en glasbit. Det var mitt eget fel, för jag orkade inte ta fram dammsugaren när ett av mina fina Iittala-glas hade kraschat i golvet. Jag sopade o.r.d.e.n.t.l.i.g.t., trodde jag.

Det var andra gången under en vecka som jag hade glassplitter på golvet. Jag vet inte hur mina armar och händer far när jag diskar, men jag stöter ofta ner saker i golvet från diskstället. En diskmaskin skulle kanske vara något?

I går hade jag städat hela lägenheten och därför orkade jag inte ta fram dammsugaren igen. Eftersom jag har lite nedsatt känsel i fötterna, trodde jag först att jag hade fått en brödsmula under foten och försökte skrapa bort den mot mattan. Det gjorde ju det hela värre, för det var en vass liten glasbit som skar upp såret lite till. Med rosfebern i färskt minne, nojade jag till en kort sekund och tvättade och spritade och torkade och plåstrade och sedan haltade jag till tvättstugan med en socka i sandalen på ena foten. Bara för att demonstrera hur sargad jag var.
Nu verkar det inte vara så farligt, men jag fick mig en läxa. Dammsug alltid, alltid upp allt glassplitter!

I dag är det de vilda blommornas dag. Jag skulle fara ut och fotografera ängarna runt Coop som är så vackert fulla med Smörblommor, Midsommarblomster och Hundfloka, men precis innan jag for iväg fick jag ett telefonsamtal och ett sms, som fick mig lite ur balans, så jag glömde stanna och ta ett foto.

Då får det bli lite skåpmat. Vacker Klockljung från Västergötland:

Och lysande gul Renfana från i fjol:

Ha en lugn söndagskväll <3

16 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  Usch, glas är inte kul (ryyser) Sen vi flyttade ut hit till Falkan sommarn 2006 så har vi ingen diskmaskin (vi är ju bara två..) så jag kan bekräfta att det går sönder MER porslin då man handdiskar.

  Iaf så har jag samma erfarenheter som dig=)

 2. Marja Granqvist

  Svar till Maria Skiddi (2011-06-19 19:42)
  Jag tycker ju att det är lite onödigt med diskmaskin när man bara är en person i hushållet. Dessutom gillar jag att diska… när jag inte låter saker dratta i golvet förstås.:)
  Kram

 3. miie

  Men Marja du måste dammsuga upp glaset!
  Finns det finns redan renfana.
  Så vacker klockljung den är inte så vanlig?
  Kram

 4. Marja Granqvist

  Svar till miie (2011-06-19 20:40)
  Ja Miie, jag skäms över att jag var så lat. Jag trodde det gick att sopa ordentligt.
  Bilden på renfanan är från i fjol. Klockljungen är inte vanlig, men den finns just i de trakterna där jag var som krigsbarn. Den bilden tog jag när jag hälsade på i Fåglum i fjol.
  Kram

 5. Marja Granqvist

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-06-19 21:04)
  Det var ett av glasen jag fått ärva av min syster.
  Jag brukar putta ner plastbunkar… ska fortsätta med det.:) Kram

 6. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-06-19 23:08)
  Jag misstänker att jag staplar sakerna för högt på varandra.:) Jag skulle kanske diska lite oftare, för då blir det ju inte så höga högar.:) Kram

 7. Babs

  Här åker alltid dammsugaren fram vid glassplitter – katterna kan annars lätt få något i tassarna.
  Sv. nej Per och jag var bara kompisar.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.