Marja

Den långa resan.

Akut, akut.

Jag fattar inte varför det alltid blir så akut, akut för mig. Plötsligt har jag hamnat i den onda cirkeln att fara hit och dit igen.

I går låg jag på soffan och tittade ut genom mina stora fönster. Regnet smattrade skönt mot rutorna, omväxlande med vackra ögonblick av uppehåll och fantastiskt ljus på himlen… ibland till och med en sekunds sol på trätopparna. Sen regn igen.

Exet kom, han gick och handlade och passade upp mig där jag låg. Mot kvällen fick jag frossa och hög feber, hjärtklappning och ett av såren nere på vristen började tokblöda. Sjukvårdsupplysningen skickade mig till akuten.
Där fick jag en annan sorts antibiotika intravenöst och nytt recept på den starkare sorten. Såret blödde, men var inte infekterat. Febern gick ner och jag sov ganska bra på natten.

I dag hade jag en tid på vårdcentralen för att lägga om såren och jag bokade en taxi till 12.30. När jag stod och gjorde mig i ordning såg jag plötsligt en blodpöl på min vita matta. Ooops, jag hade blött igenom det vattentäta bandaget. Jag väntade inte till 12.30, utan ringde taxi och sa att de måste komma NU. Sen knöt jag en röd snusnäsduk hårt runt min vrist och for iväg.

Jag fick träffa en annan distriktssköterska och en doktor och det verkar som att det är en ansamling av sårvätska som vill ut. Vi klämde en hel del.
Jag fick med mig en massa tjocka förband, så jag kan byta hemma i helgen och sen har jag tid måndag morgon för kontroll.

Tur att jag har kommit upp i frikort inom sjukvården, men det blir en del taxiresor och den senaste medicinen var inte billig.

Nu får vi hoppas att den nya antibiotikan hjälper och att jag inte får någon febertopp i helgen. Jag tror de börjar bli less på mig på sjukvårdsupplysningen. Själva rosfebern har nog nått sin topp nu. (peppar, peppar, ta i trä).

Jag har tålamod, men de uttrycksfulla finska svordomarna har kommit väl till pass de senaste dagarna. Nog klagat.

Ha en mysig fredagskväll <3

14 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Men Marja…så bekymrar du dig om mig, jag som är utsatt varje dag av diverse saker och så van att jag knappt höjer på ögonbrynen, när du själv är i betydligt sämre tillstånd. Fy vad tråkigt…och stressande. Nu får det ta och ge sig. //Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-09-23 17:40)
    Alla besvär är väl besvärliga för den som drabbas och även om jag inte just nu mår bra, så önskar jag ju att mina vänner gör det. Kramar till dig.

  3. Märta

    Kära du, hur kan det bli så här??? Hoppas du klarar helgen. Hoppas du blir upppassad hela helgen. God bättring!!!

  4. Birgitta J:n

    Less på dig på Sjukvårdsupplysningen, bah – ditt välmående går i första hand!

    Hoppas verkligen att det vänder nu – önskar dig en fin fortsatt helg och ett snart tillfrisknande!!!
    Kram på dig!!!

  5. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2011-09-23 20:00)
    Ja säg det… maximal otur, för jag har varit försiktig på alla sätt. Exet är på fest i kväll, men ringde just för att höra hur jag mår. Jag tror på den nya antibiotikan, bara min mage pallar i 17 dagar.
    Tack för det fina MNS:et från Stockholm. Kram

  6. Sandra från Finland

    Finska svordomar är ofta bättre än svenska, tycker jag. De har liksom mer kraft!

    Hoppas att eländet slutar nu, så att du i lugn och ro kan få återhämta dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.