Marja

Den långa resan.

Seniorrabatt på bussen.

På måndag börjar vinterns tidtabell för lokalbussarna i Umeå att gälla och med den utlovas äntligen seniorrabatterade biljetter. Fast jag tror inte på det innan jag själv har laddat på mina första ‘ungdomsresor’.

När tidtabellen damp ner i brevlådan i veckan, studerade jag ingående sidorna med Biljetter & priser, men hittade ingenting om seniorpriser. Jag blev väldigt besviken och tänkte att Länstrafiken i alla fall hade gått emot kommunens beslut. I dagens Vk säger Harriet Söder att Länstrafiken tagit sitt beslut i somras och att det nu ” syns i den nya tidtabellen.” Jag har studerat tidtabellen en gång till och ser ingenting om seniorrabatter, så här har det skett en tryckmiss eller så ljuger Harriet Söder.

Kommunens beslut är att alla över 67 år ska få åka för samma pris som ungdomar. Hur tänkte man här? Är man inte pensionär när man fyllt 65 år? Det är väldigt få som fortsätter arbeta till 67 år. De flesta är kanske politiker och chefer, just de som tagit det här beslutet.
Sen finns det en grupp som är helt eller delvis förtidssjukpensionerade, som inte har det så gott ställt ekonomiskt, men som inte innefattas av den här rabatten. Själv hade jag 25% sjukpension de sista åren jag arbetade och med ett intyg från Försäkringskassan fick jag rabatt på alla färdmedel, biografer och muséer i Stockholm.
Kommunen kommer nog att få jobba lite till i det här ärendet.

Just nu är det nästan +16 grader på min balkong. Jag har bestämt att dammråttorna får bo kvar hos mig över helgen och tvättpåsen får mysa ett par dar till med sin överfyllda mage, för jag har annat för mig. Inspirationen har infunnit sig och jag ska göra ett födelsedagskort och planera inför morgondagens pysselstund med Häxorna.

Dagens höstbilder. Så här fina färger har jag bara utanför min dörr.

Ha en mysig fredag <3