Marja

Den långa resan.

Jag bara roar mig.

Utvisningen av 91-åriga Ganna stoppades i sista stund. Europadomstolen knäppte Migrationsverket och migrationsministern på näsan och har gett dem två veckor att ta fram ett underlag för ett beslut. Pinsamt för dem och så mycket onödig stress för Ganna och hennes släktingar.
Nu håller vi alla tummarna för att beslutsfattarna tar sitt förnuft till fånga och tänker på den enskilda människan i stället för på prestige och pengar.

I går hade jag en fullmatad dag. Först var jag på lunchteater med skrivargruppen. Efter en utsökt god lunch, fick vi njuta av föreställningen Västerbotten ordsatt-tonsatt-framkallat; en berättarföreställning med berättarantikvarie Marianne Folkedotter, musikerna Johan Norberg och Jonas Knutsson, samt stora projicerade svart-vita foton av Sune Jonsson. Det var 70 minuter fullmatade av stämningsfull nostalgi, humor och igenkännande. Gångna tider… precis vad vi pratar och skriver om i gruppen.
"Det förflutna finns lagrat i oss alla. Som en stark klangbotten i våra liv eller som mer undflyende bilder." (Ur programbladet till föreställningen.)

På kvällen var det akvarellmålning. Äntligen! Vi har haft ett långt uppehåll, eftersom vår lärare har varit i USA några veckor. Det passade ju mig väldigt bra, för jag har bara missat en gång i höst på grund av operationen.
Vi målar hus. Långsidor, gavlar och farstukvistar, med ljusare och mörkare nyanser allt eftersom ljuset faller. Jag var totalt kass. Inget stämde och jag valde färger som skrek i ögonen. Tur att jag tycker att det är så kul, för annars hade jag gett upp för länge sedan.

I eftermiddag ska jag träffa några före detta arbetskamrater och äta middag. Jag bara roar mig.

Dagens höstbild, ett äpple på marken. Det ser ut som någon knaprat på det, men det är solen som blänker.

Ha en skön torsdag <3

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.