Marja

Den långa resan.

En pissdag.

 I går kväll var det akvarellmålning igen och vi fick måla av bilder med stilleben på blockljus och torra lönnlöv. Oj, vad roligt det var. Rosa och röda ljus med skuggor och återsken från lågorna. Löven var trixiga dock och ett par av oss målade helt enkelt röda äpplen i stället. Varför kommer jag aldrig på en sån idé? Trots det blev jag nöjd med min målning. 


I dag har jag däremot haft en riktig pissdag.  En sån där dag när allt går fel och det som blir bra inte räknas.
 
Ur tvättmaskinen kom det ljusblå underkläder i stället för vita. Boven var min finaste bomullsscarf från Gudrun Sjöden, som plötsligt blivit inkontinent efter flera tvättar. Hur i all friden…? Som tur var hade jag inget ’fint’ med i tvätten, så jag får väl stå ut med gråblådaskiga vardagskläder i vinter.
 
Ingen har till 100% stöttat mig i mitt missnöje med kyldörrarna på Coop, så jag tänkte att jag skulle ge dem en chans till i dag. Men hörni… jag vidhåller att de är i vägen hela tiden. Bara en person i taget kan plocka champinjoner, så jag fick stå och vänta en stund tills rumpan framför mig hade plockat färdigt. Sen tänkte jag att jag skulle kika in och välja skinkförpackning innan jag öppnade någon dörr, så jag gick fram och tillbaka med näsan i glaset och fick torka imman från min andedräkt. Hela tiden var jag i vägen och ett par gånger fick jag leta efter min varuvagn som någon mer målmedveten kund knuffat ur sin väg. 
Bakom avskärmningen hördes något som lät som en tandläkarborr och jag tänkte på de stackars anställda som måste stå ut med det hela dagarna. 
Det tar tid att handla och sedan får man nästan alltid ställa sig i kön till Kundtjänst för att något blivit fel inknappat i kassan. I dag hade jag köpt två gurkor för 15:- som blev inslagna med koden för ’gurkor, små’. Jag fick 7 kronor tillbaka. 
 
Jag hade ju köpt ett jättefint gammeldags fotoalbum på Tradera, som jag hämtade ut idag och upptäckte att det var trasigt. Nio av de tio plastfickorna föll ut när jag öppnade det. Det syntes att albumet varit defekt från början och jag kan inte tänka mig att säljaren inte vetat om det. Det går inte att laga, så hela albumet är obrukbart. Jag har skrivit ett syrligt mail till säljaren och bett om återköp. 
Jag har handlat ganska mycket på Tradera, mest småsaker, men aldrig råkat ut för något sådant här. Få se hur vi ska lösa det här.

När jag cyklade hem med min packning var det något som skavde på cykeln och jag kunde inte komma på vad. Jag steg av två gånger och försökte titta efter utan att fatta något. Så irriterande! 
 
I morgon ska jag till tandläkaren. Hoppas jag är på bättre humör då.

Ha en trevlig torsdagskväll <3 
 

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Ja jag håller med, visst blir det ett bökande, och jag förstår inte varför det inte är ett besvär på Ica Maxi, hm…. kan det vara för att det är lite bredare, eller mindre kunder, jag ska titta lite extra, nästa gång jag far dit. Nu stod jag aldrig vid någon liten ruta och skulle ha något därifrån… jag har gett upp att leta efter saker jag aldrig kommer att hitta där ändå. Jag siktade in mig på brödet, dit hittar jag och kött, men sen fick det vara. Imorgon kommer en ny dag och den blir säkert bättre för dig, än dagen har varit.

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-11-17 19:21)
    Det är väldigt dåligt med utrymme mellan kylarna. Däremot är det som ett dansgolv vid mjölken och brödet och grönsakerna och frukten är helt okey. Men de ligger ju inte bakom dörrar förstås.:)
    Kram

  3. Märta

    Hoppas du får en bättre dag idag (fredag). Du kanske kan tjuvtitta på ljussättningen på stan.
    Igår var jag in på Maxi och där ser man absolut inget genom glasen. De har skinka på 10 olika ställen. Det är säkert för de ryms inte in i skåpen. Jag håller helt med dig på coop. De borde dela ut hörselproppar vid ingången. Tack snälla personalen som brukar följa med mig för att visa vart de flyttat grejerna. Hur står de ut.
    Fö har jag lyckats köpa min första sak på tradera (skulle ju gå på kurs hos dig :-)) Allt gick bra o snabbt, tills jag fick hem lucialinnet. Minst 3 storlekar för litet. Det får bli till myrorna.
    Trevlig helg!

  4. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2011-11-18 09:15)
    Jag hade tänkt åka in till stan i kväll igen när ljusfestivalen invigs i Vänortsparken.
    Synd på lucialinnet, men bra att det duger till Myrorna. Mitt album duger inte ens dit…men jag ska få häva köpet. Jag blev verkligen besviken, för det var ett superfint album.
    Nu till tandläkaren. Kram Märta!

  5. Marja Granqvist

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-11-18 18:46)
    Ha,haa… champinjonerna ligger ju längst ner, så man måste böja sig fram när man plockar dem. Jag fnittrade själv i andanom när jag stod och väntade och ännu mera när jag själv stod där med rumpan i vädret.:)
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.