Marja

Den långa resan.

Jag vill ’nixa’ oväntat besök.

 Är det den nya trenden nu när man kan nixa de flesta försäljare i telefonen, att de kommer hem till dig och ringer på? 


Comhem lämnade en lapp i brevlådan att de tänkte komma och hälsa på och samma kväll ringde en glad kille på min dörr.

Hej, jag kommer från Comhem. Visst har du fått en lapp om att vi ska komma?”
”Ja”, sa jag, ”men jag är inte intresserad att prata med er. Jag menar, ni ringer ju stup i kvarten, så jag vet vad ni vill erbjuda och jag är inte intresserad just nu.” 
”Jaså, vi ringer… så du har inte nixat”, sa han.
”Klart jag har nixat, men ni får ju ringa eftersom jag är kund hos er”, svarade jag lite konfunderad.
”Så du är kund hos oss… ?”, frågade han.
 
Då blev jag verkligen konfunderad. Visste han inte att jag bor i ett Comhem-hus och visste han inte vad jag har för tjänster från Comhem? Vad är det för vits att skicka ut en ’försäljare’ som inte har en aning om vad han ska utgå från i sitt ’erbjudande’. I dagens datavärld är det väl ingen konst att skriva ut kundregister med alla uppgifter man behöver för att verka åtminstone lite seriös. 
Sen började han fråga mig vad jag har för tjänster och då blev jag riktigt IRRITERAD. 
”Jag har ju redan sagt att ni ringer till mig hela tiden och det räcker. SLUTA TRAKASSERA MIG.”
Sen stängde jag dörren.
 
Tidigt på förmiddagen i dag ringde det på dörren. Jag var fortfarande i morgonrocken, men gick ändå ner och öppnade för jag trodde det var grannen. Där stod en glad ung man och sa att han kom från Lux, f.d. Electrolux och undrade om han kom olämpligt. ”Ja, det gör du”, sa jag och försökte öppna mina sömndruckna ögon.
Den här killen ville komma in och prata lite om ’en bra innemiljö’ , om jag nu hörde rätt. Han viftade med ett ID-kort med en logga som jag inte sett förut… men insåg utav min uppsyn att han inte var välkommen. 
Jag har funderat på honom hela dagen. Jag blev väldigt nyfiken på hur han hade tänkt utvärdera min innemiljö, men jag aktade mig för att fråga, för då hade han börjat prata och prata… Bäst att vara kort i tonen.
Sen tycker jag det är väldigt konstigt att han gick omkring och ringde på hos folk en vardagsförmiddag, då de flesta är på sina jobb. De som är hemma är de sjuka och försvagade och de gamla (och försvagade). Finns det en tanke bakom eller är jag bara paranoid? 
 
Jag gillar absolut inte att få oväntat besök av den sorten och tänker inte bekymra mig om vilket  kaffe jag ska bjuda på.

Tror ni däremot att jag bli bjuden på frukost av ICA Maxi i morgon om jag hänger den här skylten på dörren? De lovar att de kommer att bjuda på lördagsfrukost med tidningen (Vk): nybakat bröd, pålägg, te, juice och frukt. Ha en trevlig fredagskväll <3
 
 
 
 

 

8 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Hahaa…jadu, allt ska man vara med om. Tycker du skulle ha sagt då du öppnade dörren: -Här finns minsann inget kaffe!!! Jag har en gång sagt att det skulle finnas nixskyltar att sätta på dörrarna, det finns ju dessa om bettleri etc, men dom tor jag är helt ute, dessutom flyttar ju folk och inte tar dom med sig den skylten. Men du… du som är så händig på att altra saker, gör en egen nix skylt 🙂 Jag köper en av dig, osett. Ha det gott!

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Det kanske är någon ny försäljningsstrategi som någón kommit på, bra att du stod på dig och reagerade för det låter som en helknäpp metod i alla fall.
  Ser fram emot att få se din nix-skylt 🙂 Hoppas du får en lugn helg utan försäljare!

 3. Sus

  Skulle aldrig släppa in en okänd människa i mitt hem! Tycker nog att man kan vara nojig…

  Jag slipper dörrförsäljare eftersom vi har portkod och ingen porttelefon. De som kommer oväntat och inte kan koden måste använda mobilen/ringa upp den de känner för att bli insläppta eller få koden… fungerar bra, tycker jag. Dvs, om folk i huset var lite noggrannare med att inte lämna porten öppen stup i kvarten (det finns en arg Sus också!) 😉

  Kram fina du, och fortsätt vara rädd om dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.