Marja

Den långa resan.

Pysseltips x 2

 Plötsligt har jag så väldigt mycket energi. I går arrangerade jag om mina tavelväggar och hux flux altrade jag en tavelram. Jag behövde en liten ram och hittade ett par råa träramar som jag fyndat på Myrorna. Med lite spets, guldtråd, ett par blommor och ett örhänge blev ramen så här fin. 


 
Nu hänger tavlan på bästa stället och i min ögonhöjd, så jag kan se på den varje gång jag går förbi. 
 
Sen tog jag äntligen itu med ett projekt jag planerat länge. Jag har tidigare skrivit om mattan på vardagsrumsgolvet. Den är köpt på Marimekko i Torneå i slutet på 60-talet. En röd trasmatta med sällsam lyster av invävda remsor av fallskärmssilke. Gamla fallskärmar som återanvänts och som gett mattan skönhet, men framför allt hållbarhet. Trots sin ålder och otaliga maskintvättar är mattan ’still going strong’ så när som fransarna som nötts bort. 
Nu klippte jag bort de fransrester som fanns kvar och kantade mattan med ett tjockt bomullstyg. Jag satt och sydde för hand… små stygn på båda sidorna. Väven är hård och tät och fingrarna blödde, tills jag kom på att jag hade en fingerborg i sykorgen. Ena kanten blev klar och jag är mer än nöjd. Nu återstår att se om det håller när jag tvättar mattan nästa gång.
  
 
Tyget är en stuvbit jag hittat på Myrorna. Det blommiga ger en liten rysk touch till mitt annars så finska 60-talsrum. Det blev tyg över till kuddfodral, som jag ska designa med gamla spetsar och band. 

I dag har jag ont i fingrarna, så jag for iväg och klippte mig och gick lite på stan. Få se om jag fortsätter med den andra kanten i kväll, eller om jag kan sjå mig till i morgon.

Ha en fin måndagskväll <3
 

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-11-29 15:43)
  Det var så himla roligt och fort gick det. Jag har några platta vita och svarta ramar från IKEA som jag ska fortsätta med.:)
  Lycka till med pimpningen och visa gärna resultaten på bloggen. Kram

 2. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2011-11-29 08:18)
  Tomma ramar kan väl också vara fina i sig, eller?:) Ska hitta på något att hänga i den.
  Jag blev så nöjd med mattan och jag blir aldrig trött på den, trots färgen. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.