Marja

Den långa resan.

Återbesök.

I går kväll vid halv åttatiden (!) kom han på återbesök… killen från Lux som jag avvisade i morgonrocken för ett par dagar sedan.

Det grämde mig lite att jag inte hunnit googla på Lux, men jag bestämde mig för att köra min linje: att inte försöka slingra mig ur med en massa ursäkter, utan att säga rakt ut som det var.
Han frågade om han fick komma in, men jag ville först ställa några frågor. Vem hade skickat honom till mig? Var det föreningens styrelse, eftersom vi håller på och utreder nya fönster och ventilation? Vad ville han undersöka inne hos mig? Osv.
Han i sin tur frågade om det var jag som var ’städchefen’ i mitt hushåll och hur viktigt det var för mig att det var rent. Osv.
 
Okej,  jag fattade att han ville sälja dammsugare och luftfuktare, ursäkta luftrenare. “Så här är det”, sa jag då och berättade att jag inte tycker om att man ringer eller kommer hem till mig oanmäld för att sälja prylar. Hur jag sköter min städning är min privatsak, jag har en fungerande dammsugare och behöver jag en ny går jag till en affär och köper en. Behöver jag råd BEGÄR jag det. Skulle jag få problem med min inomhusluft, kontaktar jag min förening och begär att de skickar en EXPERT för att undersöka vad det kan bero på. ORSAKEN måste ju då åtgärdas. 

Killen var en mycket skicklig (väl skolad) försäljare och stack in frågor hela tiden då jag pratade, så jag fick verkligen bemöda mig att ignorera dem och hålla mig till min linje. 
Vi sa artigt adjö till varandra. Han må tycka att jag är en töntig tant, men det är så här det får bli i framtiden.
 
Jag googlade sedan på Lux, eftersom han båda gångerna sa att de var f.d. Elektrolux. Jag fick veta att Lux är ett familjeföretag från Schweitz, tidigare dotterbolag till Elektrolux, med stor marknad i hela världen, främst i Asien. De säljer endast per ombud och deras apparater ser skitdyra ut. Inga priser finns förstås utsatta. Man lovar även utbildning och karriärmöjligheter till den som vill bli deras försäljare. Låter lite som en exklusiv sekt. Hallå Lux… vi lever på 2000-talet med Internet m.m. Det var l.ä.n.g.e. sedan försäljarna gick från dörr till dörr och sålde dyra dammsugare på avbetalning.
 
I dag tog jag bussen till ICA Maxi för att utnyttja min 10% rabatt på ett köp. Eftersom jag var ‘ny kund’ fick jag en välkomstpåse med lite reklam, tre pennor och en liten flaska Balsamicovinäger. Inte så dumt. 
Jag handlade mat, julpapper och smink (puder) och fick min rabatt, så nu har ICA Maxi och jag smörat färdigt för varandra. Jag kan nog tänka mig att åka dit igen någon gång. 

Ha en trevlig tisdagskväll <3
 
 
 
 
 
 
 
 

 

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Haha.. BRA där Marja! Ge dem vad dem tål bara. Skulle bli väldigt irriterad om någon man inte ens känner kom och ville kränga något bara så där. Nä fy, Bara kalla handen som gäller. Kram på dig Marja 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.