Marja

Den långa resan.

En hel lax.

 
Oj då, klockan är redan över midnatt. Vart tog fredagen vägen?


Jag stavade i väg till Coop, som nu har öppnat sin nya manuella fiskdisk med ett erbjudande om billig lax. På Konsum i stan brukar jag få laxen filéad för en extra peng, men på Coop ville de ha nästan dubbla kilopriset för den tjänsten. Jag frågade expediten om hon inte kunde hugga av huvudet, för jag hatar fiskhuvuden, men det gick inte heller.
Jag fick alltså brottas med fisken själv och visst blev det filéer av något slag, som nu ligger och gravas i kylskåpet. En hel del gott fiskkött blev kvar på ryggbenet, som jag kokade till en god soppa. 
 
Efter den pärsen var jag tvungen att vila en stund innan jag for till min kompis för att äta en god middag och byta julklappar. De senaste jularna har vi firat tillsammans, men i år ska vi fira med respektive barn och barnbarn. Ja, båda mina älsklingar kommer hit från Stockholm över jul. Så jag längtar! Jag har till och med bestämt att ta fram julgranen för att riktigt göra mig till.

Har ni förresten ätit Fairtrades mörka choklad med lakrits? Mmm, så himla gott.

God Natt mina vänner <3
 
 

4 kommentarer

  1. Babs

    Jag älskar både choklad och lakrits men kombinationen lockar mig inte.
    Så kul att Johanna och Ronja kommer upp till dig över julen.
    Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Mja… för vår del så gör sig fisken allra bäst i vattnet, simmandes omkring med alla andra firrar. Men det var ändå dålig service, coop, tycker jag, huvudet kunde dom väl ha tagit bort. Fin servettlåda du gjort. Ha en trevlig lördag!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-12-17 15:24)
    Ja just ja, du gillar inte fisk.:) Tycker nog också att hon kunde ha kapat huvudet… jag sa att jag inte gillar fiskens stirrande ögon…
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.