Marja

Den långa resan.

GOTT NYTT ÅR!

Då är vi där igen. På årets sista dag. Lite vemodigt att konstatera, men även spännande att börja ett nytt år med nya föresatser.

Som vanligt är det dags för en summering av det gångna året.
För mig har det varit ovanligt mycket sjukdom. När året började var jag mitt uppe i en besvärlig rosfeber i höger ben. Tre långa penicillinkurer och flera besök på akuten och vårdcentralen krävdes innan jag blev bra.
Nåja, riktigt pigg kände jag ju mig inte och efter alla prover stod det klart att jag utvecklat diabetes typ 2 och att hela metabolismen var i kaos. Jag tog tag i min hälsa på allvar och var snart i balans och kunde njuta av den långa, härliga sommaren.
På hösten blossade rosfebern upp igen efter en åderbråcksoperation och jag fick till och med gå med kryckor en kort tid. Den här gången krävde jag det starkaste penicillinet på en gång, så infektionen gick tillbaka fortare.
Nu är jag helt återställd, mår bättre än på länge och väntar otåligt att få börja på vattengympan om ett par veckor.

Trevliga händelser under året har varit resan till Finland i början på juni, då jag träffade mina gamla skolkamrater och vi firade 50 år sedan studentexamen.
Sen firade jag midsommar som vanligt i det blå huset utanför Kalix och det är ju ett ställe jag njuter av att få besöka.
Senare under sommaren var jag en tid i Stockholm och umgicks med min lilla familj. 
För övrigt lever jag ett ganska lugnt och tillbakadraget liv, som jag trivs med. Jag skriver min blogg och funderar på en fortsättning på “Den långa resan”. Har inte bestämt formen än. 

Den allra största händelsen under året är utan tvekan äran att få vara med i en diktantologi och hylla Tomas Tranströmer. Det var absolut ingenting jag ens kunnat drömma om. Jag skriver ju egentligen inte dikter, men blev faktiskt lite sporrad efter detta. 

Året slutade med en fin julhelg med mina käraste. Fylld med kärlek och värme välkomnar jag nu det nya året. 

Jag önskar alla mina underbara läsare ett riktigt

GOTT  NYTT ÅR!

 
 
 

 

6 kommentarer

 1. Babs

  Bortsett från rosfebern och åderbråcket så låter det som ett fantastiskt år.
  Hoppas 2012 blir bra och ja, det vore jätteroligt om du fortsätter med ”Den långa resan”.
  Kram

 2. Sus

  Kära Marja,
  Tack för sammanfattningen av året, tryggt på något sätt när jag inte längre är inne varje dag och kollar upp dig! Jag önskar dig ett friskt, kreativt och kärleksfyllt 2012…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.