Marja

Den långa resan.

Nej tack!

I dag var det manifestationRådhustorget för ett kärnkraftsfritt Bottenviken, med anledning av att man planerar att bygga ett kärnkraftverk utanför Vasa.
 
 
 
 
Det var länge sedan man såg den där röda solen. Jag minns folkomröstningen vi hade på 70-talet, mycket för att Johanna var så engagerad. Hon var 7-8 år och hade sytt ‘Nej tack-märket’ på sin röda vintermössa. Vi bodde i Luleå och röstningen skedde bl.a. på hennes skola. Hon var nog först där utanför på morgonen för att försöka se hur folk röstade. Hennes besvikelse var bottenlös när hon sedan fattade att det inte blivit ett klart ‘Ja’ eller ‘Nej’, utan ett ‘Nja’. Hur kunde de vuxna svika henne så? Hon trodde inte för ett ögonblick på att det skulle kunna bli en avveckling om man en gång sagt Ja… och hon fick ju rätt. 
Hon var så besviken att hon blev riktigt deprimerad och jag minns att jag pratade med skolpsykologen på den skola där jag jobbade om hur jag skulle kunna hjälpa henne. Hon hade nog accepterat både ett ’Ja’ och ett ’Nej’, men att de vuxna kunde hitta på ett tredje alternativ så där bara, det kunde hon inte acceptera. Det gick ju över efter en tid, men jag kommer aldrig att glömma den pärsen.

Renmarkstorget hade man ställt upp en massa snöblock bakom ett stängsel. Jaa, då blir det snöskulpturtävling i år med. Rådhusesplanaden, där man brukar hålla till är för närvarande en byggarbetsplats, men så bra att man hittat en lösning.

Glömde berätta i går vad jag överhörde på MIO.
 
Kund: Jag letar efter en matta som heter XXX.

Expediten: Hmm, är det en ryamatta?

Kund: Nej, den är nog till ordinarie pris.

(Och där frustade Marja till av återhållen skratt.)

Ha en fin lördagskväll <3 

 

11 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Inga-Britt Gustavsson (2012-01-14 19:09)
    Oja, vi var många som blev besvikna…
    Jag har kvar ett par knappar i gömmorna. Jag skulle kanske leta fram dem och ha på kappkragen.

  2. Sandra från Finland

    Va? Kärnkraftsverk utanför Vasa? Hur har jag som Vasabo kunnat missa det… Nu måste jag läsa in mig, helt klart.

  3. Sandra från Finland

    Aha, det är kärnkraftsbygget i Pyhäjoki som det talas om. Jag blev förvirrad då det stod ”utanför Vasa”, men Pyhäjoki är ungefär 220 kilometer norr om Vasa. Jag tycker det är ren idioti att bygga fler kärnkraftverk, fram för mera vindkraftverk istället! Jag hoppas innerligt att planerna går i stöpet och Pyhäjoki får vara utan kärnkraftverk.

  4. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2012-01-15 08:07)
    Ja, eller snöskulpturer, men vi får hoppas på en isskulptur i vinter med. Jag har ännu inte sett någon… i så fall måste den stå på ett annat ställe än förut, för den delen av Rådhusparken är som sagt en stoor byggarbetsplats nu. Kram

  5. Sandra från Finland

    Jo, tyvärr verkar planera vara rätt långt planerade… Bygget skulle komma igång 2015 och stå klart 2020, läste jag någonstans. Man får bara hoppas att planerna revideras innan dess!

  6. Helena Nilsson Springare

    *skrattar* Ja, det var en kul tjuvlyssning… jag vet en kvinna som sa till sin man att de inte kunde ”stå i den kassan, för det var ju en kort kassa”… (inte lång alltså)

    Men det var ju såklart en… KORTKASSA (inga kontanter alltså…) hihi..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.