Marja

Den långa resan.

Nygammal hobby.

 Det är sällan jag sitter och tittar på TV utan att pyssla med något vid sidan om. Det är nog bara när jag ser på film eller vill njuta av musik som jag lutar mig tillbaka och ger burken min fulla uppmärksamhet.

 
I går under Idrottsgalan började jag med att klippa sönder en liten duk jag köpt på Kupan. Det blev många små fina blommor att scrappa med.
 
Sen blev jag så sugen att vara med och sticka en bit på 1-milahalsduken som Kicki och Ritva inspirerat till på sin blogg. Jag har stickat väldigt mycket i mitt liv, men blev tvungen att sluta för några år sedan på grund av mina slitna tumleder. Efter operationerna har jag inte trott att jag skulle kunna sticka mera med en stelopererad vänstertumme, men i går blev lusten för stor och jag tog fram påsen med restgarnerna och stickor. Det gick hur bra som helst att sticka rätstickning, inte lika bra med aviga maskor. Jag la upp 40 maskor med tunt garn på stickor nr 5. Det blir löst och fluffigt… inte så vackert kanske, men det duger nog.
 
 
Så nu är jag på gång och tänker sticka så mycket händerna håller tills deadline hösten 2014. Jag har en massa restgarner från den tiden jag stickade mönstrade koftor och när de är slut ska jag tigga garn av vänner och bekanta. De flesta brukar ha en påse överblivna garner i sina gömmor. Meningen är att rekordet på 7,55 km ska slås. 
 
I dag var jag efter mina paket. I paketet med datorn fanns också en sen julklapp från Bratislava. En helt underbar liten ängel i  trä. Fantastiskt hantverk. Han känner mig så väl, exet.

 
Ha en fin tisdagskväll <3 
 

4 kommentarer

  1. Babs

    Oj, så roligt med halsduken.
    Vem/vilka ska sen sy ihop alla stumparna??
    Jag sitter inte heller sysslolös framför TV´n, tycker det är utmärkt att hålla på med något just till program som galor mm.
    Så jättegullig ängeln va!
    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2012-01-18 09:31)
    Idén till projektet tror jag kom till på ett stickcafé för en tid sedan. Jag läste om det på ett par bloggar här på Vk. http://blogg.vk.se/Velilasstickblogg/ är ju en underbar stickblogg och jag har träffat en av tjejerna irl ett par gånger. Vi får väl hjälpas åt att sy ihop de olika bitarna när det blir dags. Det skulle vara häftigt om vi fick ihop 1 mil halsduk till kulturhuvudstadsåret. I alla fall slå rekordet.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.