Marja

Den långa resan.

Systemet pajade.

Gårdagen blev inte som jag hade planerat. Jag vaknade med fruktansvärda kramper i magen och fick sedan tillbringa några timmar på toaletten. Inte kräksjuka, utan min IBS-mage som av någon anledning pajade. Den gör det ibland, lyckligtvis ganska sällan nu för tiden… förra gången var i somras när jag var i Stockholm. Däremot känner jag av den nästan dagligen, men det är jag van vid.
Jag vet att det går över, men just när jag är mitt i det värsta skovet känns det som rena helvetet och jag tror alltid att jag ska dö. Jag sprang ner och låste upp dörren, så att den som jag eventuellt skulle bli tvungen att ringa skulle kunna komma in och rädda mig. 
 
Lyckligtvis behövdes inte det. Så småningom orkade jag upp ur sängen, duschade och fick i mig lite havregrynsgröt och en stor kopp grönt te med citron och ingefära. Sen låg jag på soffan och såg på film eller sov resten av dagen. 

I dag känns det ganska bra. Jag var så pigg i morse att jag ringde och bokade en klipptid hos Anders på eftermiddagen. Det är alltid lika uppiggande att träffa honom och ännu mer upplyftande när håret blir fixat. Jag blir alltid nöjd.
 
I morgon ska jag ta det lugnt och på onsdag börjar akvarellmålningen. Det ska bli spännande att få veta vad vår lärare har planerat inför den långa vårterminen.

Dagens vinterbild, tagen på gågatan i centrum.

Ha en skön måndagskväll <3 
 
 
 

 

8 kommentarer

  1. Babs

    Nu har jag precis varit ute och läst om IBS, det finns så mycket som man aldrig har hört talas om.
    Låter som att du måste tänka på vad du äter hela tiden.
    Så bra att det känns bättre nu.
    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2012-01-24 11:57)
    Det är vissa saker jag inte kan äta, men det är nog värst om jag stressar. Då säger magen ifrån med det samma. Jag har haft det här hela livet, så jag är van.:) Kram

  3. Fru Karlsson

    Tackar som frågar Marja, jodå såvitt jag vet ännu, så är det bra…det är ovissheten som är värst, de skall nu börja om/göra om, alla undersökningarna…herregud!!

    Hur är det med dig själv? Kram.

  4. Marja Granqvist

    Svar till Fru Karlsson (2012-01-27 11:20)
    Ja, herregud. Hoppas de inte hittar nagot… fast det ar inte kul att ga omkring och ma daligt hela tiden heller.
    Jag mar faktiskt bra nu. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.