Marja

Den långa resan.

Men hallå…

Kronprinsessan Viktoria ska ju snart föda sitt barn och tidningarna blir alltmer galna. Det måste vara rena paniken på de svenska ‘relationstidningarnas’ redaktioner nu. 

Jag har blivit en sån där som står och smygläser tidningar i affären, för jag blir inte klok på vissa rubriker. Jag vill kunna knäcka koden… precis som när man löser korsord. Tyvärr är det så att tidningarna inte kör med några logiska koder, utan orimligheterna staplas på varandra.
 
Först spekulerade Svensk Damtidning i att Viktoria nog skulle få tvillingar, eftersom hon var så tjock. Sen skrev Hänt Extra (tror jag det var) på sin förstasida att Viktoria var så ’lycklig över tvillingarna’, som sedan visade sig vara små apor som Viktoria var beskyddare för. Verkligen schysst att anspela på apor, eller hur? Hur tänkte de där?

‘Relationstidningen’ Se & Hör skrev i veckan att Viktoria ’förts i ilfart till sjukhuset’ och att ett läkarteam stått beredd att möta henne. I verkligheten var Viktoria försenad till ett uppdrag på ett sjukhus, hade bråttom dit och den sjukvårdspersonal hon skulle träffa fick stå och vänta på henne.
 
I dag läste jag på Hänt Extra att Viktoria ska få en flicka, men jag tittade inte i tidningen, för det rör mig inte vilket kön barnet har.
Däremot gjorde Svensk Damtidning mig lite fundersam och nästan orolig. De skriver att ‘nedräkningen har börjat’ och att de har ’allt du behöver veta inför förlossningen’. Va? Vad b.e.h.ö.v.e.r. jag veta? Det låter som jag har ansvaret för något.
Jag vågade inte ens titta i tidningen, för jag ville inte veta vad jag b.e.h.ö.v.e.r. veta. Kände mig som en mycket oansvarig medborgare när jag smög iväg från tidningshyllan. Hela vägen hem tänkte jag på detta och när jag tog det andra steget upp för min trappa hade jag bestämt mig: Jag överlåter åt Viktorias läkare att ansvara för vad man b.e.h.ö.v.e.r. veta. Jisses, så bortkollrad man kan bli.

Och så ett kvinnocitat:

“Bränd kvinna skyr inte elden.”
(Anna-Lena Brundin)

Ha en trevlig tisdagskväll <3 
 
 
  

 

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Damtidningar och deras rubriker.. *skrattar* Ibland blir det bara så dumt.
    Har sett att de ofta skriver att någon blivit ”övergiven” så att folk ska tro att det handlar om separation eller skillsmässa men sen när man läser så har någons man eller fru bara varit bortrest över helgen *skrattar högt* Så idiotiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.