Marja

Den långa resan.

Insnöad hela helgen.

Vilken insnöad helg det har varit. Blötsnön har yrt omkring i nästan två dygn. Jag har inte haft något program, utan har kunnat kura inomhus och mat och dryck har funnits i kylskåpet.

Lite instängd kände jag mig i morse när jag gick omkring och såg hur snön lagt sig på och runt mina fönster.
I arbetsrummet brukar det samlas snö på fönsterbrädan och nu ligger där lager på lager med blötsnö, 40-50 centimeter högt och nästan lika brett.
 
 

Vardagrumsfönstren hade fått fina snöramar och rutorna var täckta med snögaller.
 

Utsikt från gavelfönstret på grannhuset. Den blöta snön lägger sig på husväggen.
 
Snöplogen var en sväng i morse och körde upp en väg mitt på gården, men hade tydligen inte tid att ploga in mot husen, så den som måste ta sig ut blev tvungen att pulsa. I eftermiddags råkade jag se att hemtjänsten hade kört fast i snön. Atena har ju små röda bilar och killen som var i tjänst ville väl inte stå i vägen mitt ute på gården, utan hade kört åt sidan och fastnat i snön. Han stod och bökade med en piassava och sedan försökte han skuffa bilen. Det såg inte så lätt ut och han var liten och späd, så jag kastade på mig jackan och klev i storstövlarna för att gå ut och hjälpa till, men precis när jag kom ut hade han fått loss bilen.
 
Det snöar faktiskt fortfarande. Hoppas att detta är säsongens sista snöoväder. I morgon vill jag gå ut. Jag har ett stort brev som ligger och väntar på posten och så har jag packat dra-maten full med böcker m.m. till Myrorna. 

Halsduken blev 10 meter i går och då avmaskade jag den delen.
Jag har förstås börjat på en ny som snart är 1 meter. Den här biten blir mycket färggrann.

God Natt mina vänner <3

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Vilka kontraster det är på väderleken om man tänker på hur det ser ut idag. Jag hoppas också på att det var det sista ordentliga snöovädret, nu räcker det. Men visst är det mysigt då man kan kura ihop, tända ljus och höra vinden vina och snön yra, så det är lite både och. Ha det gott!

  2. Babs

    Ojojoj, jag tänker på mannen i bilen som var helt insnöad, lite bättre att sitta i en lägenhet är att ha det som honom.
    Hur mycket tänker du sticka – håller dina tummar ännu??
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2012-02-20 12:08)
    Jag kan inte fatta att den mannen har överlevt den köldknäpp vi hade i en kall bil. Vi får hoppas att han inte får alltför svåra men nu när hans kropp ska köra i gång igen.
    Tummarna håller bra och jag stickar så länge jag har garn. Kanske inte lika intensivt hela tiden.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.