Marja

Den långa resan.

Aprilväder i mars.

Precis när jag planerat att ta ut cykeln kommer det mera snö! Redan i går eftermiddag singlade några gäckande snöflingor ner från himlen och påminde om att vi faktiskt inte ännu har hunnit genomleva mars månad. Tidigt i morse, när jag var uppe en sväng, såg jag att det snöade. Jaha, tänkte jag, och kröp ner under täcket igen. 
Om det är någonting vi människor inte kan bestämma över, så är det vädrets makter. Så det är bara att gilla läget.

I kväll ska jag på föreläsning om tarmcancer. Mag- och tarmföreningen i Västerbotten har årsmöte och föreläsning. Överläkare och kirurg Markku Haapamäki ska föreläsa. Inget inspirerande ämne precis, men nog så nödvändigt tror jag. Ska bli intressant att se om vi hinner med några frågor. Jag har ju diagnosen IBS (Irritable Bowel Syndrom) och har man en gång blivit utredd och fått den diagnosen, så hänvisar läkarna alltid till den när man klagar på ont i magen. ”Så jag kan alltså inte drabbas av ex cancer?”, frågade jag en nonchalant doktor på akuten en gång. Jag minns faktiskt inte vad han svarade. 
 
I fredags var det solsken och jag passade på att ta fler bilder på snön som glider av garagetaken. Jag tycker det är så fascinerande och vackert.

 
 
‘Ljuset i slutet på tunneln’ eller ljuset i två tunnlar efter varandra. 

 
Ha en fin måndag <3

 

8 kommentarer

  1. Babs

    Hoppas föreläsningen var bra, själv var jag på en mycket intressant föredrag igår.
    De där tunnlarna är så vackra.
    Grattis på din dag idag.
    Kram

  2. Märta

    Grattis på födelsedagen! Det var trevlig att träffas igår. Jag har idag införskaffat ytterligare 2 böcker. Jag som skulle göra mig av med böcker 🙂 En räknas liksom inte eftersom det var en svensk ordbok till min son. Det första ordet jag slog upp var ordet som vi talade om igår som var ”felstavat”. Den andra boken var en landskapsmaträtter som man fick när man handlade böcker. Jag ska testa att göra paltmuffins (utan osten då, som jag inte tål). Vårdagjämning o vi går mot ljusare tider! Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2012-03-20 18:55)
    Tack Märta! Ja det var trevligt att träffas, även om vi blev lite trötta och okoncentrerade mot slutet.:)
    Härligt att gå motljusare tider! Vi ses. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.