Marja

Den långa resan.

Köpa och sälja.

I går sålde jag mina Arabia-kaffekoppar, som stått längst upp i skåpet i flera år, samt glasassietter från Iittala, som jag hade dubbel uppsättning av. Jag tycker jag fick ett bra pris av en uppköpare som kom hem efter dem. 
En kompis tyckte att jag ger bort alldeles för mycket i stället för att tjäna en slant på saker som är i bra skick. Jag stöder gärna både Myrorna och Röda Korset med det lilla jag kan, men vissa saker har jag ändå bestämt att jag ska sälja. Sånt som går lätt att skicka med posten kommer jag att lägga ut på Tradera och möbler ev på Blocket. Man ska ju ha tid och intresse att syssla med sånt också. 

I går var det akvarellmålning igen efter några veckors uppehåll. Vi fortsätter med landskap. I går gick vi igenom lite teori kring perspektiv, färgval m.m. Hjärnan tolkar ju det vi ser enligt vissa principer. Stora föremål tolkas som närmare än små, fält med starka färger upplevs ligga närmare och fält med blåtoner och transparanta färger ligger längre bort. Placeringen av horisonten berättar också en hel del.
Sen fick vi måla av fotografier och syftet var att förenkla. Jag valde ett foto på ett öppet landskap i olika fält och tät skog i bakgrunden. Det blev ’sådär’. Sen promenerade jag hem i den sköna kvällen.
 
Nu ska jag sätta mig ner och scrappa ett par födelsedagskort. Det är många som fyller år i april-maj och väldigt många som fyller jämna år. 

I kväll är det vattengympa. Få se om det blir några äventyr på vägen dit. Det har ju varit både förvirrade dörrar och förvirrande väskor på sistone. 

Dagens kloka ord från en okänd:
”Säg inte allt du tänker, men tänk på allt du säger.”

Ha en fin torsdag <3
 
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.