Marja

Den långa resan.

En harklande teknikmarodör.

I dag for jag ner på stan för att uträtta lite ärenden. Jag har inte gått i affärer på hela vintern, inte shoppat några kläder eller prylar. 
Nu behövde jag ju akut en ny extern hårddisk att lagra mina foton på, så det blev en sån. Tekniska prylar byter form i rasande fart. Min gamla hårddisk är en rejäl tung klump och den nya är liten och lätt som en mobiltelefon. Jag tror nu att jag själv är skyldig till att den gamla disken dog. Jag dödade den genom att plugga in den med fel kabel, så det blev kortslutning. Vi får aldrig veta, för jag tänker inte obducera den, men för mig är det en trovärdig teori. Herregud, det är inte så lätt att hålla reda på alla kablar… jag har tre datorer, en skrivare, en kamera och så den där döda klumpen. När jag skulle stuva undan allt inför fotograferingen av lägenheten, blev det lite förvirrat. Nu ska jag märka upp alla ‘transformatorer’ med Dymon, så  det blir lättare att hålla reda på sladdar och klumpar.
Den nya hårddisken går bara in i datorns USB, ingen egen anslutning till el alltså. Wish me luck!
 
Jag gick till ICA-Gourmet för att handla lite mat och där stod en kvinna som bjöd på nybakat surdegsbröd. Jag tog en liten bit och kände att det smakade valnöt och såg att det var solrosfrön i. Det var gott, så jag tog ett bröd. Efter bara ett par minuter kände jag att det blev tjockt i halsen och gick tillbaka med brödet och frågade efter ingredienserna. Kvinnan hade en lapp på bordet där det stod att brödet innehöll… valnötter…solrosfrön… och hasselnötter. Jag kan äta mandlar och alla sorters nötter, utom just hasselnötter, och det är vanligt att folk är allergiska mot just hasselnötter. Jag blev lite upprörd och sa till kvinnan att hon måste säga till att brödet innehåller hasselnötter, för det är inte så vanligt att matbröd innehåller det. Ett äldre par som stod och smakade av brödet blev också väldigt upprörda när de såg hur jag stod och harklade mig och sa till kvinnan att hon måste stryka under hasselnötter med röd penna. 
Jag borde förstås tagit reda på vad brödet innehöll innan jag smakade på det, men det är som sagt ovanligt att matbröd innehåller hasselnötter, fikabröd brukar jag däremot alltid fråga om. Ingen Bricanyl hade jag med mig heller, men det gick bra när jag väl hade lugnat ner mig. Jag har lätt till panik när jag känner att halsen svullnar igen. 

När jag kom hem sög jag i mig Bricanyl, åt lite och sov en stund på soffan. 

Ha en mysig fredagskväll <3
 

6 kommentarer

 1. Babs

  Usch så otäckt med nötterna, tur att det blev hanterbart.
  Lätt att ta fel bland alla kablar, bra att du märker upp allt nu.
  Kram

 2. Harriet

  Men herre gud!!!! Så förbaskat att folk inte kan förstå hur farligt det kan bli med nötter!! Dessutom som du säjer…i bröd…tror man ju knappast inte att det finns på en demonstration. På ica kvantum stod de och demonstrerade glass för ett tag sen, som också innehöll hasselnötter. Har själv en son som är hyperallergisk mot just hasselnötter. Vilken tur att det gick bra för dej och att du sa åt dem!

 3. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2012-03-24 10:09)
  Jag tillhör ju inte som tur är de värsta allergikerna, men man vet ju inte hur man reagerar från gång till gång.
  Huh, dessa kaplar, jag har en hel byrålåda full med gamla kablar som jag tänker slänga nu i flytten. Eller gå till Myrorna med. Såg att de hade en hel låda med olika kablar.
  Kram

 4. Marja Granqvist

  Svar till Harriet (2012-03-24 13:18)
  Jag är ju inte hyperallergisk och det sa jag till kvinnan att det fick de vara glada för. Någon annan hade kanske fått väldiga besvär, kanske direkt livshotande och det var den tanken som upprörde mig mest.

 5. Marja Granqvist

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-03-24 09:16)
  Jag kan äta alla nötter utom just hasselnötter och jag vet att många är känsliga mot just bara hasselnötter. Många kan äta hasselnötter i bakverk som varit inne i ugnen, men jag undviker även det.
  Spår av nötter kan som du säger finnas i mycket. Det gäller att läsa varudeklarationen noga. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.