Marja

Den långa resan.

Citronkaka med päron.

 Ett tips till påskbordet.


Citronkaka med päron

2-3  päron
100 gr smör
3 dl socker
2 ägg
rivet skal av 1 stor citron
3 msk pressad citron
1 dl mjölk
4,5 dl mjöl
4 tsk bakpulver
 
Skala päronen och skär dem i tunna klyftor.
Rör socker och smör pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda i citronskal, citronsaft, mjölk och sist mjölet blandat med bakpulvret.

Häll smeten i en smord och bröad form (gärna med avtagbar kant), stick ner päronskivorna och grädda i ca 45 minuter i 175 grader.

Jag gräddade min kaka i 55 minuter. Den blev riktigt god och vi åt den med en klick vispad grädde. 

Ha en trevlig lördagskväll <3
 

6 kommentarer

  1. Märta

    Underbart! Ska genast kvista iväg o köpa en citron o testa att baka (i morgon). Den går lätt att göra om till mjölkfri. Bra att få något nytt recept. Då jag även inte tål kakao är det ett problem. Just nu tycker jag att alla recept innehåller kakao.

Lämna ett svar till Maria Lundmark Hällsten Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.