Marja

Den långa resan.

Att välja rätt arena.

Jag blev väldigt illa berörd av en dödsannons i dagens Vk. En mycket ung kvinna är död och i stället för de vanliga orden ‘sorg och saknad’ eller ‘i ljust minne bevarad’ står det rakt upp och ner: “Grymt sviken av vården”… inget annat.

Så förskräckligt bittert, tänker jag. Här har man glömt huvudpersonen, den döda, och riktar sin sorg och ilska mot en utomstående ‘syndabock’.

Nu vet jag ingenting om vad som föregått, men får ändå vissa aningar, inte minst utav den fina dikt som bifogats och som verkar vara skriven av den döda. Jag har full förståelse och respekt för de anhörigas känslor, men tycker ändå att den unga kvinnan hade varit värd en sista tanke.

Med stor respekt för livet och döden, säger jag därför:
Vila i frid.

Det gäller inte bara att välja sina strider, utan även att välja rätt arena för dem.

Ha en fin onsdag <3
 

 

2 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Det lät inte riktigt som det bör… jag har aldrig någonsin tänkt på en begravning, annat än att den är jobbig, man sörjer, alla är ledsna, tills imorse. Då gick det upp ett ljus för mig och det lustiga är att det var genom Desperate Housewifes som jag fick upp ögonen.

  Det var en som inte ville gå, men blev tillsagd, att begravningen handlar ju om att hedra den som dött, för vad den gett i livet… och inget annat. Och så är det ju, vad enkelt det blev, därför skulle man ju heller inte gå dit, tung i sinnet utan med ”glada” tankar om vad man upplevt tillsammans.

  Därför var nog inte den där texten så passande heller, det finns tid och plats för det, någon annastans. Även om man förstår vilken besvikelse det kan vara, och förmodligen känner dom sig svikna av något som inträffat. //Kram

 2. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-04-25 15:53)
  Vad än som hänt, så är det ju precis som du säger, att den döda är huvudpersonen.
  Jag tycker det var helt olämpligt att skriva så. En hämnd känns det som. Det finns andra sätt att ta upp de känslorna.
  Ha en bra dag! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.