Marja

Den långa resan.

Biljettkontroll i bussen.

I dag var det biljettkontroll i bussen. Tjejen som kollade min biljett hajade till när hon la den på sin apparat… sen tittade hon på displayen några sekunder, lyfte blicken och tittade n.o.g.a. på mig. Jag fattade ingenting, men log vackert mot henne. Hon sa ingenting, utan fortsatte med en liten rynka ovanför näsroten. Då fattade jag… jag åker ju på ungdomsbiljett, eftersom jag är pensionär. 

Jag for iväg till Viva Resurs igen med påsen full med halsdukar. 10 meter från min granne och ca 5 meter från mig själv. Jag satt en stund i receptionen och väntade på Ritva och träffade flera gamla arbetskompisar. Jag jobbade ju på samma ’företag’ (Viva Kompetenscentrum), fast inne i stan. 
Sen gick jag till ICA Maxi och där träffade jag fler bekanta och en till arbetskompis. Det blev många kramar och kindpussar på en dag. En svag doft av olika parfymer och rakvatten sitter fortfarande kvar i näsan. 
 
Jag är trött. Att hålla på och röja och rensa och städa tar på krafterna. I helgen ska jag ta det mycket lugnt. Förhoppningsvis hinner jag sätta mig ner och ta itu med Pysselhäxornas utmaning, som ska vara färdig den 4/5. Det ska handla om ‘metall’, så det blir väl att plocka fram aluminiumtejpen. 
Jag köpte selleri på Maxi i dag, som jag också ska använda. Kan ni gissa till vad?

Små vårtecken vid den stora vägen gör en verkligen glad.

Ha en mysig fredagskväll <3
 
 

 

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Svar till Maria Skiddi (2012-04-27 19:08)
  Det kopplade nog inte direkt för henne att pensionärer åker på ungdomsbiljett. Konstigt, för jag kan väl inte ha varit den första.
  Ha en bra helg. Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Då kunde ju nästan vi ha stött på varandra idag… på Maxi, jag var också där 🙂

  Selleri,hm,nä, det greppar jag inte, eller kan det vara till ordlös lördag… monokromt, för tilll matlagning använder man den väl inte 🙂 Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.