Marja

Den långa resan.

Barnsligt förtjust.

Jag är barnsligt förtjust i min fina cykelhjälm.

En bidragande orsak till att jag inte skaffat någon tidigare, är att jag får känningar av klaustrofobi om jag stänger inne mitt huvud i något. Jag minns när jag skulle prova Johannas ridhjälm, en sådan där rejäl som går ner över öronen, och blev paralyserad av skräck och vrålade att de skulle ta av mig den. Likadant var det när jag skulle prova hennes lårhöga stövlar… det blev bråttom att få av dem. Jag får ju hoppas att jag aldrig behöver stråla huvudet och bli fastlåst i en sådan där mask. Det skulle krävas mycket KBT då.

Direkt jag fick på mig den här hjälmen, kände jag att det kommer att gå bra. Den är lätt och luftig. De mjuka delarna inuti sitter fast med kardborreband och det följde med ett extra set, så man kan byta när man tycker att de gamla blivit för svettiga. 

Bandet under hakan är justerat efter just min dubbelhaka och i nacken finns det ett lås som jag själv justerar storleken med, d.v.s. med mössa/pannband eller utan mössa under. Här blir det att tänka nytt, för jag är en utpräglad kapuschongmänniska. Nåja, jag cyklar ju bara på sommaren, så det blir nog inga problem.

I helgen har jag redan börjat packa ner lite böcker, för min kompis ska få en av bokhyllorna till sitt förråd. Hon kommer snart efter den, plus lite grejer jag vill köra över till henne redan nu: min stora svärmorstunga, en kasse med böcker och musik, en väska med en av datorerna och lite sommarkläder, min specialbäddmadrass och solparasollen med tillhörande fot. Saker som är bra att ha för att inte få ’hemlängtan’. 
 
Dagens ord i Vk i dag:
“Tro människor om gott till dess att erfarenheten övertygar dig om motsatsen.”
(Martin Luther King)

Ha en trevlig måndagskväll <3  
 

 

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag gillar inte heller hjälmar… så därför cyklar jag inte heller 🙂 Men då jag tävlar är jag ju tvungen och den astronaut hjälmen skulle du nog inte gilla, fy tusan. Men, dom tjänar ju ett gott syfte och är man inte rädd om det man har däruppe så har man förmodligen ingenting där… eller… ja// Kram

  2. Märta

    Så glad jag blir när jag kommer hem efter en jobbig dag och får läsa din blogg :-). Som tidigare bilkårist har jag läst på om skadorna som KAN bli vid cykelolyckor. Många nonchalerar huvudskadorna. Har man tur blir det ”bara” en hjärnskakning, men har man otur hamnar man som ett kolli på någon vårdinrättning.
    Grattis till ett klokt köp. Den ser bra ut och glöm inte att använda den.
    Numera cyklar jag aldrig, kände mig rätt fånig när jag styrde matvaror på cykeln första sommaren härute. Av gammal vana tog jag på hjälmen, men jag cyklade ju aldrig… jag bor dessutom några hundra meter från affären. Dramaten kanske vore ett bättre alternativ. Vi får se i framtiden. Kram, var rädd om dig!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2012-05-14 19:42)
    Jag lovar att använda hjälmen.:)
    Dra-maten är det bästa köpet jag gjort någonsin. Köp en med stora hjul, så den blir lätt att dra. Just nu drar jag grejer till Myrorna, men jag använder den också till pysselgrejerna, när jag far på pysseldagar.
    Ha det bra. Kramar

  4. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-05-14 15:31)
    Den där austronauthjälmen tror jag inte jag skulle klara att hålla ovanför huvudet ens. Men den är nödvändig, det förstår jag.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.