Marja

Den långa resan.

Likformighet vs. mångfald.

I dag regnade det, så jag passade på att fara ut. Lite mindre pollen i luften. Jag konstaterade att regncapens huva gick ledigt över cykelhjälmen. Däremot kändes det konstigt att tugga tuggummi med hjälmen på, eftersom hakbandet inte ger efter. Då vet jag det.

Jag for bl.a. till Biltema och inhandlade en verktygslåda och sorteringslådor för både spikar och skruvar och sysaker. Det är mitt nya liv. Sorterat och ordnat. Skönt att få sådant gjort nu, en gång för alla.
Fast egentligen gillar jag inte alltför sorterat och likformigt, utan trivs bäst med lite kaos och mångfald. Jag ställer visserligen mina böcker i alfabetisk ordning i bokhyllan, men skulle aldrig komma på tanken att ställa dem i storleksordning eller ännu mindre efter färg. Pärmar och tidskriftssamlare får gärna ha olika färg och mönster, men kan bindas ihop med ex. liknande etiketter. 

På tal om likformighet, har jag ett par dar suckat över kommunens beslut att alla uteserveringar i centrum ska ha likadana järnstaket. Först korvvagnarna och nu uteserveringarna! Vad handlar detta egentligen om? Och vad kommer härnäst? Snart bestämmer väl kommunen hur vi medborgare ska se ut. Vi kanske får en klädkod för att få röra oss i centrum? Usch, nu fick jag dåliga vibbar…
Nej, fram för mångfald på alla områden. Jag vill känna igen vilken uteservering jag sitter på. Jag vill att de ska få ha blomlådor hängande på sina staket, att varje servering ska få ha sin egen personliga prägel. 

Gräsmattorna börjar bli gröna och snart, snart kommer björkarnas skira grönska. Det blir en sommar i år med. I går morse vaknade jag av att den stora sopmaskinen sopade rent på gården. All försmädlig sand och den otympliga ‘bältan’ är borta. I dag har regnet spolat bort det sista dammet. 

En bild på en vackert komponerad bukett. Gult och grönt.
 

Ha en trevlig Kristihimmelsfärdsdagskväll <3 
 
 

 

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag håller med, vad gör det om uteställena ser egna och unika ut, det är ju bara trevligt. Nä, dom hitt´på alla möjliga och omöjliga lagar och förordningar så precis som du säger, snart kanske det blir stängsel runt stadskärnan och ser man inte ut som i en specifik mall, så får man allt vackert vända om hemåt.

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-05-17 18:57)
    Jag tror att det är det här med Kulturhuvudstadsåret 2014 som kollrat bort vissa i huvudet. Allt ska var så prydligt och fint och för att ha koll måste man hitta på såna här dumheter.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.