Marja

Den långa resan.

Borde jag bli orolig?

Jag tycker att det är så mycket som strular för mig nu när jag bara vill ha lugn och ro, och vet inte riktigt vad det kan bero på.

I dag skulle jag fara ut på en cykeltur. Solen sken och det såg så skönt ut ute och jag längtade efter att få fara på upptäcktsfärd i de nya omgivningarna. Då hittade jag inte min cykelnyckel! Det har aldrig hänt förut. Jag har inte använt cykeln sen före midsommar, men jag brukar lägga mina nycklar på den lilla byrån i hallen. Eller så stoppar jag ner cykelnyckeln i byxfickan.

Jag letade som en tok överallt. På och under byrån, i alla byx- och jackfickor, i alla väskor och påsar som står i hallen, i tvättkorgen, i tvättmaskinerna och torktumlaren i tvättstugan, jag gick till och med ner på gården för att se om cykeln var låst eller om nyckeln satt i.

Jag har en reservnyckel, men den ligger ju i en flyttlåda i magasinet. Mina tankar snurrade runt. Skulle jag inte få cykla på hela sommaren? Vem ska jag ringa som är villig att borra upp låset? Då måste jag skaffa ett vajerlås… Varför, varför, skall det strula för mig igen? Jag var verkligen uppstressad.

Genomblöt av svett efter en timmes letande fick jag en tanke: TÄNK OM JAG VARIT SÅ ORDENTLIG ATT JAG HÄNGT NYCKELN I NYCKELSKÅPET I HALLEN, eftersom jag inte skulle använda cykeln på ett tag. Japp, där hängde den! Jag har bara inget minne av att jag hängt den där.

Borde jag bli orolig över mitt beteende? Eller ska vi skylla på att jag stressat en hel del på sistone och haft tankarna på annat håll? Vilken tur i alla fall att ordningsamheten verkar sitta i ryggmärgen.

När jag då äntligen kom ut hade solen gått i moln och det blåste snålkallt. Vad är det för en sommar vi har egentligen? Jag hade tänkt cykla ner till sjön, men det blev bara en tur till nya huset. Min balkong där ser lockande ut. Inte så lång, men ganska bred. På tisdag får jag se hur lägenheten ser ut. Spännande!

Ha en mysig fredagskväll <3

6 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Vet du Marja.. Så där är jag också *skrattar* Jag tror absolut att du haft så mycket för dig sista året att du helt enkelt fått en släng av ”virrsjukan”.

  Luta dig tillbakls och gör INGENTING alls i några dagar så ska du se att det går över 🙂

  Trevlig helg! Kram

 2. Marja Granqvist

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-06-30 09:41)
  Ja, i dag kan man inte göra annat än luta sig tillbaka i soffan… vilket regnväder det är ute. Det blir nog bättre. Jag bor ju inte hemma hos mig själv nu, men har tydligen samma rutiner.:):)
  En trevlig helg till dig med! Kram

 3. Larisa Karlsson

  Borde du bli orolig? Absolut inte!!!!!!!!!

  Kram!
  P.S. Det händer mig hela tiden dem senaste 20 år 🙂 D.S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.