Marja

Den långa resan.

Ugnsrostade grönsaker och lax.

Regnet det bara öser ner… Nu regnar det ordentligt och ska tydligen göra så i morgon med. Jag glömde dra undan trasmattan på balkonggolvet, så nu är den dyblöt. Nåja, efter regn kommer sol och då torkar den väl. På finska säger man ‘kesä kuivattaa’, ungefär att ‘sommaren torkar (den)’.

På dagen var det ganska fint väder och jag cyklade till Berghem med cykellyktan jag lånade i fredags. På vägen såg jag ett fint björköga. Det ser lite argt, eller lömskt ut, eller hur?

 

Sen lagade jag min favoritmiddag: ugnsrostade grönsaker och lax. I dag blev det årets rödbetor, stora bitar av zucchini, ett par morötter och brytbönor jag köpte på Bondens marknad.

Salt, citronpeppar och oregano på och några chiliflingor på zucchinibitarna. Sen olivolja och ett par stänk balsamvinägerglaze. Efter 35-40 minuter i 200 grader gjorde jag rum för några laxbitar i mitten och körde ytterligare 10-15 minuter.

Innan jag serverade strödde jag över lite rostade pumpafrön och persilja.

En sak fattas. Det hade varit gott med en klick crème fraiche och fetaost till laxen, men den var saftig och god så här med.

TV:n står på och MTV kör en utomhuskonsert från Göteborg. Loreen har uppträtt med Euforia och en annan låt. Hon är en fantastisk sångerska och artist, men tyvärr kan jag inte höra ett enda ord av texten. Är det jag som hör dåligt, eller sjunger hon otydligt?

God natt mina vänner <3

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.