Marja

Den långa resan.

Tisdagsbestyr och tankar.

Min fjärrkontroll fungerar igen! Jag fick ett bra tips om att lägga den i en påse med risgryn och det lät ju trovärdigt, för risgryn drar ju åt sig fukt. Tyvärr hade jag inga risgryn hemma, så kontrollen fick torka på egen hand över natten och vaknade sedan till liv med nya batterier.

I dag har jag varit hemmavid och pulat på. Flyttfirman kom efter alla flyttlådor jag lånat av dem och plötsligt blev min lilla hall mycket rymligare. Jag har inte kunnat skruva ihop mitt köksbord, för paketet har stått och stöttat upp alla flyttkartonger och hindrat dem från att flyta ut över golvet. Nästa projekt blir alltså att montera ihop bordet.

En liten man från Peab har gått omkring i huset och åtgärdat små fel. Han ringde på hos mig av misstag och vi växlade några ord. Bl.a. skulle han någonstans och åtgärda hatthyllan i hallen. “Ja, min hylla är det inget fel på”, sa jag och ryckte i den… och då visade det sig att en av skruvarna satt lös. Han skrev upp det och skulle komma och sätta in en plugg. Då kom jag på att jag glömt att ringa HSB om dörrkarmen i badrummet, så jag frågade om han kunde titta på den. Jag sa att jag förstod att jag skulle anmäla det den ‘officiella’ vägen, men ville veta om det var fara för fuktskada. “Den där ska jag fixa”, sa han och skrev upp det på sin lapp. Krångligare än så var det inte.

Och så de här eländiga personlighetstesterna. Mediernas makt är ibland bra. Under hela året har tydligen facken och skyddsombud förgäves kritiserat dessa tester, men inte förrän problemet tagits upp av Vk, lyssnar kommunen. Personaldirektör Birgitta Forsberg säger i dagens Vk att “Vi ska inte göra saker som väcker anstöt… Vi slutar med det omgående”.

Som f.d. skyddsombud har jag tänkt mycket på det här. Det verkar som att man använt dessa tester, inte i syfte att rehabilitera personer som varit långtidssjukskrivna, utan snarare som ett maktmedel i situationer där anställd och arbetsledning inte kommit överens. Det finns nämligen ‘obekväma’ människor, som skiljer sig från mängden och därmed uppfattas som besvärliga. Samhället hyllar likformighet vare sig det handlar om korvvagnar på stan eller människor. Det är tryggast så. I slutändan handlar det om makt.

Hur som helst så vidhåller jag att frågorna är alldeles för kränkande för vem det än må vara och det får ju Personalpartner stå för. Fast kommunen borde ju ha haft bättre insyn i vad man upphandlat för över en miljon kronor.

Nej, fram för mångfalden och större tolerans. I naturen finns det många arter och många variationer inom de olika arterna. Här kommer ännu en fin bild på Magnus.

Ha en skön tisdagskväll <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.