Marja

Den långa resan.

Magiskt.

Men vad har jag för bloggkompisar? I går skrev jag ett inlägg under rubriken ‘Måndagsbestyr och tankar’ och önskade sedan alla en trevlig måndagskväll. Inte förrän mycket senare kom jag på att det ju var tisdag och gick in och ändrade. Några hundra personer läste bloggen i går och ingen upplyste mig om att jag levde på fel dag. Är ni så finkänsliga?

I dag är det i alla fall onsdag, eller? Jag har monterat ihop mitt köksbord och är himla nöjd över att jag klarade av det alldeles själv. Två klaffar med gångjärn och två stödben med gångjärn, samt en låda i mittpartiet. När jag skulle lyfta upp det och vända på det var jag nära att ropa på  mannen från Peab, som höll på med tvättstugedörren, men vadå, jag klarade det. Bordet blev fint och är praktiskt med sina två klaffar. Jag har redan fyllt lådan med ljus och servetter.
Just nu är mannen från Peab här och fixar min hatthylla och listen i badrummet. Skönt att få alla små skavanker åtgärdade.

Jag fick ett mail från tidningen ‘Hemma i HSB’, som ville komma och göra ett hemma-hos-reportage i min nya lägenhet. De är ute efter smarta lösningar i små bostäder. Tyvärr får jag inte mina möbler från IKEA förrän 5/10 och sedan tar det en tid innan jag får allt i ordning, men de har säkert gått ut med samma mail till alla i huset, så det finns säkert andra som är färdiga med inredningen.

Magiskt’ skrev jag som rubrik i dag. När vi kom fram till det blå huset i norr, tände vi en brasa och plötsligt såg det ut som det brann i skogen. Elden och de små lamporna på fönsterbrädena reflekterades på ett magiskt sätt i den mörka skogen utanför. Det var just i lugnet före stormen och det var lite kusligt, fast mest magiskt.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Eller sen är dina bloggläsare, som under(ovan)tecknad, själva så råddiga att de inte reagerar på att dagen är fel! 😀 Jag är fortfarande helt veckovill efter sommaren, känns det som. Duktigt av dig att montera ihop bordet! Jag skruvade, pluggade, spikade och svor ihop en byrå från IKEA här om veckan. Det tog två timmar…

    Eldbilderna är verkligen magiska! Jag kommer att tänka på min familjs älskade villa (”villa” som i ”sommarstuga”), dit jag var i helgen för att skörda det sista ur växthuset. Nu har jag torkad basilika och citronmeliss, det sistnämnda ska jag försöka göra te av! Idag kan behövas lite extra magi, för jag vaknade imorse och kände att magin i världen var borta. Platt, tyst och tråkigt. Jag hoppas att magin återvänder under dagens lopp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.