Marja

Den långa resan.

Ursäkta röran.

Ursäkta röran’ skriver Umeå kommun i en annons. Det ska bli nytt system för bygglov och detaljplanering. Jag trodde först att ursäkten gällde byggarbetena mitt i stan, som verkligen utgör en röra. Väldigt höga byggkranar tecknar sig mot himlen, mäktiga för ögat om man klarar av att böja nacken bakåt.

‘Ursäkta’, säger också Umeå kommuns personalchef Birgitta Forsberg i dagens Vk. Personlighetstesterna skall upphöra, men Umeå kommun har hunnit betala över 1 miljon kronor till Personalpartner och ett antal människor har blivit djupt kränkta, några av dem arbetslösa på grund av testen. Hur kan man gottgöra detta? Testet skall egentligen användas vid diagnosticering av psykisk sjukdom, inte som hjälpmedel för att lösa problem mellan anställda och arbetsledare. Rena skandalen, tycker jag. Både konsultfirman och kommunen har gjort bort sig ordentligt.

I dag var det Bondens marknad för sista gången och jag passade på att bunkra upp med grönsaker. Ryggsäcken blev så tung att jag nästan vacklade fram. Morötter, rödbetor, grön blomkål, spetskål och ett gott bröd från Nisses i Holmsund.
En glädjande nyhet är att Nisses öppnar ett konditori i centrum, i Sagagallerian. Jag är definitivt en av dem som kommer att gå dit och köpa hans surdegsbröd. Lite dyra kanske, men hälsosamma och goda.

Ha en trevlig lördagskväll <3

 

2 kommentarer

 1. Mormor

  Ja den balladen om personlighetstester rakk helt til de norske avisene også. Jeg må si jeg lurte, da jeg leste spørsmålene som skulle besvares.
  Ikke til å tro.
  Ha en fin lørdagslveld 🙂

 2. Marja Granqvist

  Svar till Mormor (2012-09-29 21:53)
  Nej, det är svårt att förstå att personalansvariga inom kommunen har godkänt ett sådant test. Det verkar som att de inte läst igenom frågorna, utan litat blint på konsultföretaget, som i sin tur varit mycket nonchalanta.
  Ha en trevlig helg.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.