Marja

Den långa resan.

Bättre utanpå än inuti.

Jag har tittat på ett par avsnitt av ’Bonde söker fru’ eftersom en av mina f.d. kollegor är med och uppvaktar den skäggprydde kameluppfödaren från Öland. Jag är ju nyfiken på hur långt hon hänger med i konkurrensen.

I gårdagens avsnitt var det emellertid bonden Klas som fångade min uppmärksamhet. Han verkar fin och naturlig och är lika artig och uppmärksam mot alla kvinnorna. Vi fick se honom i enskilt samtal med en av kvinnorna, Ida, som föddes med kindspalt och talar därför väldigt långsamt. Hon har också ett ärr på ena kinden, från mungipan uppåt. Hon berättade för Klas om sitt handikapp och han säger då: Det är väl bättre att ha det utanpå än inuti”.
Jag var tvungen att skriva ner det och kommer säkert att citera honom vid behov. Hur rätt har han inte? Det är ju insidan som räknas, men många människor har svårt att bortse från något yttre som inte är ’som det ska’.
Nu misstänker jag att det är något som bonden Klas själv har hört flera gånger. Han har nämligen väldigt stora och utstående framtänder och har säkert blivit retad för dem under sin uppväxt. 

Jag har så himla ont i min vänstra arm. Jag kan inte lyfta den över huvudet och att dra av sig tröjan är nästan omöjligt. Det verkar vara ett muskelfäste som fäster i axeln som är överansträngt, för jag har en mycket öm punkt längst upp på utsidan av axeln. Jag tror jag har stickat för mycket på halsduken. Min kompis hade så fint garn liggande i stugan i Kalix, så jag var ju bara tungen att sticka upp det. Jag har två rullar som jag ska fara till Ritva med nästa vecka och har därmed kommit upp till totalt 70 meter. Bara 30 meter kvar till det första delmålet.

Nu måste jag nog ta en paus, för i morgon kommer mina möbler från IKEA och då ska jag skruva, skruva. Om en vecka kommer exet hit och jag hoppas han hinner hjälpa mig också. Jag måste bestämma mig för lampor i taket i hallen och över matbordet, så jag får hjälp att hänga upp dem. Åh, vad jag längtar tills allt blir färdigt.  

På vattengympan i kväll kunde jag inte använda vänsterarmen i många övningar. Men det gick bra med en arm och lite extra balansövning fick jag ju där i vattnet.  

I dag har det varit pissigt höstväder, så jag är verkligen glad över att jag tog vara på den fina höstdagen i går.



 

God natt mina vänner <3

 

  

2 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Mycket kloka ord av bonden. Men du, ta det lugnt med stickandet ett tag. Blir det överansträngt så brukar det ta lång tid att läka. Jag har också en del på gång och tycker att färgerna är så snygga att jag blir sugen på att sticka en tröja. Kanske om det blir en kall vinter….. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.