Marja

Den långa resan.

Första snön?

I går kväll kunde jag inte somna och gick upp och bredde ett par knäckebrödsmackor. När jag stod ock knaprade i mig dem framför balkongdörren, såg jag plötsligt att det var vitt på marken. Japp, det snöade! Inte mycket, men ändå.

Förra gången det snöade missade jag helt. Alla pratade om den första snön och det skrevs om den på bloggarna, men jag visste ingenting. Den hade tydligen hunnit smälta bort innan jag vaknat. Samma sak med nattens snö… det mesta hade hunnit smälta eller blåst bort när jag gick ut i dag.

 

I morgon ska jag ha tjejträff hos mig, så jag har städat ordentligt och lagt ut alla mattorna på golven. Nu fattas bara ett par lampor och tavlor på väggarna. De sista sakerna har burits upp i förrådet, som nu börjar bli ganska fullt. I dag tog jag dessutom in cykeln och eftersom vi inte har något cykelförråd, fick den åka hiss upp till förrådet och står där utanför min dörr. Vi måste fixa något cykelskjul så småningom, för det är många som cyklar här i huset och min cykel är inte ensam där uppe i förrådet. Många ungdomar cyklar nog hela vintern, men jag vill inte riskera att halka. Och så tycker jag att det blir så kallt att cykla. Det blir apostlahästarna och broddarna i stället. Som vanligt har jag blandade känslor inför vintern, men det är väl inget ovanligt så här i övergången. Det besvärligaste tycker jag är halkan. Jag är så himla klumpig och mina stackars knän klarar inte med flera smällar.

 

Jag har bakat någor gott till i morgon och ska koka soppan på förmiddagen. Just nu har jag pratat en timme i telefon med Johanna och mammahjärtat är fullt av längtan.

 

Glöm inte att ställa klockan BAKÅT en timme i natt. Vi får en hel timme extra att göra något trevligt. Sova till exempel.

 

Ha en trevlig lördagsnatt <3

 

2 kommentarer

 1. Benedikte Akker

  Snö hos dig uppe i norr också! Risken är kanske att den stannar kvar…Jag som mötte första snön på Åland i helgen räknar med att den snart försvinner. Men vackert var det!
  Så mysigt med tjejträff, god soppa och bröd. Passar bra så här års.
  Och att ställa undan cykeln tror jag är en god idé.
  Gå försiktigt och ta det lugnt i halkan!
  Ha en bra vecka!
  Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.