Marja

Den långa resan.

Inte lika trött.

Provtagning på vårdcentralen i morse. Jag lät en elev ta blodproverna, visade bara var det är lättast att sticka mig och vände sen bort huvudet och pratade med hans handledare. Jag berättade att jag varit sjuk och funderade kring influensasprutan. Han sa att de hade fått information om att årets vaccin är synnerligen ’bra’. Vad det nu betyder. Jag märkte knappt att blodprovet togs och berömde eleven för det. Han blev glad och lite stolt.

 

Det känns mycket bättre i dag. Jag är inte lika trött och skakig. Det är verkligen smidigt att gå med käpp. Jag har fått in rytmen och stegar fram med stora kliv. Dessutom är den lätt och smidig att ställa från sig. Jag har också börjat gå uppför trappan. Nedför är svårare, knät är för instabilt och faran finns att det viker sig och då störtar jag nedför.

 

I går var jag på akvarellmålningen. Det var så himla trevligt. Vi gjorde julkollage på samma sätt som vi gjorde i fjol. Först kladdade vi tre papper fulla med färg och sedan rev vi ut bitar och skapade ett julmotiv. Jag gjorde en julgran med stjärna i toppen och paket under. Jag målade på glittergirlanger och paketsnören, samt målade en bakgrund. Enkelt, men roligt och kreativt.
De andra gjorde änglar, ljus, amaryllis och en målade ett nattlandskap och limmade på utrivna granar. Eftersom det var sista gången för terminen hade vi tårta till fikat.

 

Det blev ingen vattengympa i kväll, men nästa vecka ska jag nog orka med det och då hinner jag vara med tre gånger innan jul.

 

God natt mina vänner <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad härligt att du mår bättre och att lute av tröttheten släppt.
    Akvarellmålning låter så roligt. Jag beundrar dig och andra som har den kreativa gåvan.
    Jag får nöja mig med att beundra och har för länge sedan insett att mina händer inte är samarbetvilliga i några som helst pyssliga eller kreativa sammanhang.
    Som ”gammal” lärare våndades jag alltid för jul och påskpyssel, men med kreativa elever, pyssliga föräldrar och uppmuntrande kollegor så har jag utan större trauman passerat dessa pysselperioder.
    ( Men gäller det drama, idéer i undervisningen, samt att få eleverna att göra saker själva så är det ett nöje.Man är ju bra på olika saker och kan alltid bli bättre…)
    Kramar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2012-11-23 09:46)
    Ja, men så är det ju… man är bra på olika saker. Vi har alla en kreativ sida, det gäller bara att ha tid att utveckla den. Jag är inte alls bra på att måla akvarell, men jag tycker det är så roligt.
    Ha en fin helg! Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.