Marja

Den långa resan.

Dystra tankar.

En skolmassaker har återigen inträffat i USA, med flera döda och skadade barn. De barn som kom undan har fått djupa sår i själen som kanske aldrig läker helt. Helt ofattbart att sådant kan hända, att någon blir så desperat att han går in i en skola och skjuter vilt omkring sig. Även den här gången tog gärningsmannen sitt eget liv efteråt. Mina tankar går till alla skräckslagna barn och alla föräldrar som mist sina barn.

 

Lite närmare rent geografiskt mister ett par föräldrar sin 22-årige son, sen han åkt ut på isen med sin motorcrosscykel. Isen brister och han blir liggande i det kalla vattnet. Hjälmen håller huvudet ovan vattenytan, men det hjälper inte då kroppen kyls ner snabbt. Mina tankar går till hans föräldrar.

 

Vk har haft två stora artiklar om gamla människor som får ligga och dö ensamma på våra äldreboenden. Personalen räcker inte till och budgeten tillåter inte att man tar in extravak. Är vi inte ens värda lite mänsklig närhet i livets allra sista minuter? Jag har inget emot att leva ensam, klara mig på egen hand, men jag vill INTE dö utan att ha någon hos mig.

 

Förlåt mig för alla dystra tankar. Min ’halleluja-moment’ i torsdags gick fort över.

 

Men det händer trevliga saker också. 
”Äntligen”, ropade mannen som brukar sälja tidningen VASAPLAN  när han såg mig på Coop i dag. Ett nytt nummer med fina Samuel Ljungblad på omslaget har kommit ut. Skriver mer om tidningen i morgon.

 

I morgon är det tjejträff och jag ser fram emot det.

 

Här är det senaste julkortet jag scrappat.

 

God natt mina vänner <3

 

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Sånt där går över ens huvud, man fattar inte, hur kan någon dräpa en annan människa överuvudtaget, och nu handlar det dessutom om försvarslösa barn. Vad har dom gjort för ont, eller utgjort för fara???

  Usch vad tragiskt och mera hemskheter hittar man lite överallt. Jag tänker på min pappa jag, och hur han fick tillbringa sina sista dagar… ovärdigt, fast ska man se det på ett någorlunda positivt sätt så får man väl vara glad över att han förmodligen inget visste själv, utan det är vi som anhöriga, som får ta det som var dåligt.

  Fint julkort du… men jag hade inte trott nåt annat 🙂

 2. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-12-16 00:10)
  Ibland blir det lite väl mycket av elände i media, eller så är det så att man periodvis är mer mottaglig för negativa nyheter.
  Din pappa hade i alla fall er alla runt omkring sig och även om han inte var vid medvetande, så visste ju NI att han inte var ensam.
  Ha en trevlig söndag. Kram

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Ibland orkar man bara inte med allt det hemska som sker runtomkring. Den moderna tekniken gör ju också att man får kännedom om allt som sker överallt. Tungt kan det kännas.

  Ditt julkort såg fint ut. Kram!

 4. Ditte

  Jag tycker också att det är så hemskt med all dårskap och olyckor som sker runt om, och till ingen nytta.
  Vilket samhälle vi alla lever i!
  Och de som blir kvar efter att döden träffat våra nära och kära!
  Men som du skriver, ”det händer trevliga saker också”.
  Visst gör det! Och det är dessa vi måste fokusera på.

  Vilket vackert julkort du scrappat. Jag är full av beundran!
  För egen del kan jag inte få till något vettigt med mina händer, även om idéerna finns.
  Men jag kan lite annat, kanske…

  Många kramar och tankar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.