Marja

Den långa resan.

Sol och måne och obehagliga vibrationer.

Underbart vinterväder i dag. -8 grader och sol och jag hann ut i tid! Tog ett par fina foton, klantade till det och tappade bort dem i redigeringen. Har ingen aning vart de tog vägen.

 

Både sol och måne var uppe. Månen mycket högre än solen.

 

 

Snögumman stod kvar och hade fått en makeover. En aristrokatisk näsa och hockeyfrilla.

 

Fast hon skriker fortfarande.

 

Det var många barnfamiljer ute. Några var ute på isen och åkte skidor. Ett par familjer hade gjort upp eld vid stranden och grillade korv. Lite kallt kändes det för mig, men de verkade trivas.

 

Lite kallt om rumpan blev det nog i alla fall för en liten kille som blivit kissnödig. En vinteroverall är inte det mest praktiska plagget i den situationen.

En liten tjej envisades med att ligga och hänga med huvudet utanför kälken. Hon låg där med blottad strupe och armarna utslagna släpande i marken. Likt en fallen ängel spanande upp mot den blå himlen. Jag kunde känna hennes känsla.

 

I går kväll gick jag för första gången i mitt liv och knackade på hos en granne och bad om tystnad. Jag trodde det var grannen ovanpå som hade en basanordning eller ett trumset som ekade ner till mig. Det vibrerade obehagligt och till slut fick jag hjärtklappning.

Dröm om min förvåning när jag upptäckte att jag fick gå två trappor upp för att hitta orsaken till ’oväsendet’… en bautastor bashögtalare som stod på golvet (två våningar över mig). I detta (o)ljud satt 8-10 personer och verkade ha det riktigt trevligt. Jag sa till killen som bor där att han får gärna komma ner till mig och höra hur det dånar, men han stängde av basljudet direkt och sen hördes ingenting.

Jag tycker inte att det är särskilt lyhört i huset. Jag har inte blivit störd tidigare, men det här var direkt obehagliga vibrationer.

 

Nu ska jag ha telefondate med min dotter.

 

Ha en trevlig söndagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så härliga foton! Jag blir lika glad varje gång jag ser dina foton.
    Buller är hemskt om det är kvälls/nattetid. Men en eloge till dig som gick upp och sa ifrån och skönt att de förstod hur du led och stängde av.
    Det finns hopp….
    Kramar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-01-21 13:09)
    Tack Ditte! Jag hade två jättefina snöiga foton som jag tyckte var så fina och tappade bort i redigeringen. Jag var inte uppmärksam och gav dem samma namn och mitt program säger inte till utan byter ut det gamla fotot mot det nya.
    Det är ju lite av en uppfostringsfråga att säga till när man störs av ungdomars musik. Jag tror att killen inte kan föreställa sig hur det lät nere hos mig. Om det händer igen ska jag bjuda ner honom och prata med honom om en lösning. Jag är van vid ungdomar.:)
    Kram

  3. Märta

    Klokt att höra av dig till killen, han hade säkert ingen aning om att det transporterades ner i 2 våningar. Jag bodde jämt på ”övervåning” i hyreshus, det hördes inte lika väl i den riktningen.
    Fina bilder o håller med om underbart väder. Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2013-01-21 18:09)
    Nej det är nog så… alla ljud jag hör kommer uppifrån. Basen lät inte alls lika illa uppe hos honom, men jag tänker på den stackarn som bor mitt emellan oss. Fast han kanske inte var hemma.
    Det är ju en viss risk att gå in i en fest där man druckit, men de här ungdomarna var riktigt trevliga och bad om ursäkt.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.