Marja

Den långa resan.

Parc de la Ciutadella.

Båda vädersajterna vi följer lovade mulet och regn i helgen och nästa vecka, så vi bestämde oss för att göra den planerade utflykten till Barcelonas största park, Parc de la Ciutadella, i dag. I parken ligger också stadens Zoo, men dit var vi inte intresserade att gå.

Vi strosade runt i den fina parken, som har många gröna ytor, träd av olika slag, ett zoologiskt museum, ett geologiskt museum, ett växthus (som tyvärr inte var öppet), en konstgjord sjö där man kunde hyra roddbåtar och ta en roddtur, samt en överraskande fantastisk barockfontän, La Cascada.

Det var en njutning att strosa omkring och emellanåt sitta en stund på en bänk och vila fötterna. Eftersom det var lördag var många familjer ute och folk hade picnic på gräsytorna. Sen styrde vi kosan mot gamla stan… gick och gick och kom till slut fram till Picasso-muséet. Min kompis har varit där tidigare, så det var meningen att jag skulle gå in själv, men vid det laget var jag så hungrig (kinkig) och trött i benen, att jag skippade det. Få se om jag kommer till det muséet under den här resan. Det här var andra försöket, men ’tredje gången gillt’, säger man ju.

Vi hittade ett mysigt matställe och jag åt en moussaka med aubergine och lammkött. Sen blev jag på bättre humör och hittade en konstaffär, där jag köpte flera ark jättefina rispappersservetter för decoupage, som Johanna ska få, och en låda fina oljepastellkritor till mig själv.

I morgon är det söndag och då passar det väl bra att gå till en kyrka. Vi har ju ännu inte sett Barcelonas största sevärdhet, La Sagrada Familia, som faktiskt ligger på gångavstånd från vår lägenhet.

Här kommer några bilder från i dag. Jag sparar bilderna på fontänen till ett eget inlägg.

Växthuset var inte av glas, utan träribbor.

Vi kunde ju inte gå in, men jag stack in kameraobjektivet mellan ribborna och tog några bilder.

 

Bilder från den konstgjorda sjön.

Ha en trevlig lördagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Låter som en jättebra och trevlig lördag. Och som sagt ni har kvar katerdralen….Fantastisk!
    Ha det fortsatt bra! Och njut!
    Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.