Marja

Den långa resan.

Tji fick jag.

I dag har det varit varmt, uppåt +20 grader. För den lokala befolkningen är det fortfarande vinter och de flesta klär sig i täckjackor och yllehalsdukar. Turisterna klär av sig i bara skjortan och går omkring barbenta.

I morse bestämde vi oss för att fara åt var sitt håll. Kompisen ville ner till stranden, medan jag ville tillbaka till La Sagrada Familia, för att se underverket inifrån.

Men tji fick jag. Kön till ingången var lång i dag med och guiden sa att bara de som redan hade biljetter fick komma in. Alla andra fick vänta i två timmar, till kl 15.00, och inte förrän då ställa sig i kö till biljetterna för det andra insläppet. Jag frågade om jag inte kunde förköpa biljetter till i morgon, men det gick inte. Hon rekommenderade mig att komma och köa innan kl 09.00, då de öppnar, för biljetterna brukar vara slut redan vid 10.30.

Nu känner jag inte för att lägga min tid på att köa, så jag lämnar insidan av La Sagrada Familia till en annan gång och då bokar jag biljetter i förväg på nätet.

Jag gick runt hela byggnaden och tog några bilder. Visst är det en märklig skapelse, en byggnad som aldrig blir färdig. Denna stora vision av Gaudi som han inte själv hann färdigställa, beräknas vara färdig år 2026. Stora byggnadskranar konkurrerar med kyrkans spiror i skyn och man hör ett visst bankande inifrån valven. Elaka rykten säger att det inte alls pågår något arbete, eftersom man aldrig ser några arbetare, och att bankandet är inspelat på band.

 

Jag tog i stället en promenad längs den fina avenyn Avinguda de Gaudi som leder upp till en annan gammal byggnad, sjukhuset Hospital de la Santa Crea i Sant Pau. Byggnaden används än i dag som sjukhus.

Sen sammanstrålade jag med min kompis och vi gick och åt och strosade sedan runt i gamla stan. Jag hittade några fina presenter.

I dag har jag haft riktigt ont i knäna och fötterna, så det blir kanske en nödvändig ‘vilodag’ i morgon. Med andra ord lite shopping häromkring och häng på mysiga kaféer.

Avslutar med en bild på en maffig såpbubbla.

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

2 kommentarer

 1. Anna H

  La Sagrada Familia skulle jag verkligen vilja se! Jag skulle vara fullkomligt nöjd att se det utifrån! Vilken upplevelse bara det. Hoppas du har det bra och njuter på resan. 20 grader varmt lät smått ljuvligt //a

 2. Marja Granqvist

  Svar till Anna H (2013-03-25 22:39)
  Ja, det var en upplevelse att se den från utsidan. Nästa gång jag kommer hit ska jag nog se den från insidan också och även utsidan på ännu närmare håll, eftersom man kan gå runt den innanför staketen.
  Vi försöker tänka på att det kommer att vara kallt när vi kommer hem i övermorgon, men det är svårt i den här ljuvliga värmen.:)
  Ha det så bra! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.