Marja

Den långa resan.

Vi går och går.

Det finns förstås mycket annat intressant i Barcelona än Gaudis storverk, gamla kyrkor och byggnader.

Det finns t.ex. en himla massa motorcyklar. De står ibland i dubbla rader utmed gatorna.

I gamla stan kan man köpa ‘Happy pills’.

En hel butik med färgglada placebopiller.

I gamla stan står söta skyltdockor med plutande munnar utanför de små butikerna.

I morse försökte vi ta det lugnt och kom väl ut en halvtimme senare än vanligt. Sen när man kommer ut är det ju tvärt omöjligt att inte börja gå och lika omöjligt att sluta gå. Vi skulle utforska lite nya gator omkring vår lägenhet, gick och gick och hamnade till slut nere i gamla stan. På vägen satt vi en timme på en mysig restaurang och åt. I dag åt jag kyckling på katalanskt vis. Det var en kycklinggryta med torkad frukt, plommon, aprikoser, russin, och pinjenötter. Ingen speciell krydda. Helt ok, men jag hade gärna ätit potatis till. Sen åt jag husets chokladglass i efterrätt.

Vi snurrade runt i gamla stan. Jag var ute efter en väska jag sett i en affär, men när vi efter mycket letande hittade den, var den inte lika attraktiv längre. Typiskt mig! Jag hittade en annan väska som såg ut och kändes son nappaläder och luktade gott till och med. Expediten sa stolt att det var polyester och jag förstod att man inte accepterade att man dödar djur. Det kändes i och för sig sympatiskt. Jag kunde inte bestämma mig för väskan, men just nu känns det som jag går tillbaka dit i morgon och köper den. Veliga Marja är vad jag är.
Vi fikade på Starbucks och hann in en stund i en liten kyrka och lyssnade på vacker sång.

I morgon är vår sista dag här, för på torsdag morgon bär det av hem igen.

Jag tänker ta en tur till Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Muséet för modern konst, i morgon. Det har ju inte blivit något museibesök än och modern konst är alltid spännande.

Ha en trevlig tisdagskväll<3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Tack för ännu en dag i Barcelona! och kul att få följa med både på shopping, promenad och restaurang. Tack för det!
    Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.