Marja

Den långa resan.

En konstfylld dag.

Det blev en trevlig eftermiddag på muséet för modern konst. Själva byggnaden är en modern konstskapelse i sig. Vita ytor och mycket ljus. Inga trappor, utan långa sluttande ramper mellan våningarna.

Mellan våningarna hängde ett konstverk.

Det visade sig att barn och seniorer får gå in gratis. Killen i kassan sa att han måste fråga hur gammal jag är, för man måste vara 65 år för att räknas som senior. Han sa att han tyckte jag såg yngre ut. Jag tog det som en komplimang.

Jag orkade bara se en utställning ordentligt, men den var så himla intressant. Det var en spansk konstnär som heter Eulàlia Grau. Jag har aldrig hört talas om henne trots att hon är född 1946. Hon gör collage av egna och andras fotografier… tidningsurklipp och andra manipulerade bilder. Jag tog några foton och ska lägga ut dem senare. I hennes budskap finns en stark samhällskritik, mot kapitalismen, korruption m.m. Riktigt intressant var det.

Sen vandrade jag genom ett par salar med ultramodern experimentell konst och sen var jag nöjd. Resten tar jag nästa gång.
I affären hittade jag några presenter och så köpte jag en fin ask med målarpennor,
såna som man kan använda tillsammans med vatten och få en akvarelleffekt. Jag blev inspirerad av collagetekniken. Senare i kväll hittade jag en konstaffär som sålde ut fint akvarellpapper. Jag köpte två block för halva priset. Det har blivit en hel del konstnärsmaterial för min del att packa med hem.

I kväll åt vi middag på ett ställe med en sorts konst på toaletten. Den som kallas för tromp l’oeil … lura ögat.

Här är en toalett, eller hur? Nej, det är en målning på väggen.

Golvet var tredimensionellt på ett obehagligt sätt. Jag blev nästan illamående när jag skulle gå över det.

Nu ska jag plocka ihop mina saker. I morgon bitti far vi hemåt. Vi kommer att vara några timmar i Stockholm, så jag får träffa mina älsklingar. Jag längtar.
Om jag ska vara riktigt ärlig, har jag lite hemlängtan också.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.