Marja

Den långa resan.

Inzpiration, ja tack!

Hoppsan! Jag kom hem med tre tidskrifter i dag.
Jag var så sugen på lite inspirationsläsning och det var länge sedan jag köpte någon pysseltidning, så jag unnade mig två stycken. Kunde inte välja, så det blev både Inzpira och 101 idéer. Och så hade det nya numret av Vasaplan kommit ut.

 

Idén till mitt senaste pyssel har jag nog hämtat ur något nummer av ovannämnda tidningar, fast då handlade det om att använda gamla fönsterramar.
Jag gick i gång av denna magiska hög av drivved uppe i Kalix för ett par år sedan.

 

 

Jag fick den inte ur tanken och återvände efter ett år och plockade några bitar som sedan har legat i ett hörn, men nu äntligen blivit en ram med snören att hänga upp saker på.

 

Veden är helt naturell. Vackert grå och slätslipad av naturen. Jag har limmat ihop bitarna och sedan knutit med snören bara för att det ska se fint ut. Som kontrast till det ruffiga grå valde jag ett snöre med lite guldskimmer. Jag har skruvat fast en krok, men det kan bli flera.

 

Det blev ingen stor ram, eftersom utrymmet där den ska hänga bredvid spegeln i hallen är smalt och lägenhetens alla lysknappar är placerade väldigt opraktiskt mitt på väggen.

 

I ramen ska jag hänga det jag vill titta på varje dag och byta ut efter behag. Det första blev den tuffa tatuerade bilden av Marilyn.

 

Och sen blev det ett av mina små kollage och en tag jag fick med posten. Ingen ordning ännu alltså, fast det var väl så här jag hade tänkt mig funktionen.

 

Jag har några långa smala bitar kvar, som jag eventuellt ska hänga ovanför och fästa klämmor i för foton.

 

Nu ska jag plocka ihop det jag ska ha med mig till pysselträffen i morgon.

 

Dagens goda gärning:
En av männen som brukar sitta i busskurerna på Vasaplan frågade mig om jag hade ett papper, så han kunde snyta sig. Pappersnäsdukar har jag alltid i väskan och han fick hela förpackningen, ifall han skulle behöva snyta sig fler gånger. Han snöt sig högt och ljudligt och verkade riktigt njuta av det.

 

Ha en mysig fredagskväll <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.