Marja

Den långa resan.

Helgbilden 14 juli.

I dag styrde jag av den trygga cykelbanan in på en okänd skogsväg. Jag for förbi stigen till ett naturreservat, genom en plockepinnskog och kom till slut fram till bebyggelse och bron som leder över till ICA-Maxi. Heureka… nu har jag hittat den kortaste cykelvägen dit. Man måste våga ibland.
Man skulle inte tro att jag faktiskt bor i en storstad.

skogsvägen

skogsvägen2

skogsvägen3

 

Fler helgbilder finns här.

 

Ha en trevlig söndagskväll >3

18 kommentarer

  1. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag cyklade på en fin skogsväg.:) Den där stigen for jag förbi, den tar jag en annan gång.:)

  2. Kerstins foto

    Spännande med nya vägar, men jag skulle nog inte våga mig på det, har ett lokalsinne som en blind höna. 😉 Tur att det inte var den rotfyllda vägen du skulle ta. 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har också ett uruselt lokalsinne och cyklar ofta fel. Därför är det extra roligt när man hittar ’rätt’ så där av misstag.:) Jag brukar fråga folk jag möter var jag är.:)
      Ha en bra vecka!

  3. Ditte

    Att våga sig på något nytt kan göra skillnader i mångt och mycket. Och vilken fin cykeltur du fick….Dessutom!
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, man måste som sagt våga och jag är ju väldigt nyfiken… men inte våghalsig.:) Kram

  4. Anita - Malta

    Åhh. vad det ser härligt ut på dina bilder. ..och modig är du som ger dig in på okända marker 😉 Älskar att cykla men det blir inget här för det finns inte några bra cykelvägar. Älskar att vandra eller om det går att cykla på små stigar i skogen. Men det finns som sagt varken cykelvägar och inga riktiga skogar heller. Men Malta har ju så mycket annat och man kan ju inte få allt. Ha en fin fortsatt vecka!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      I Umeå har vi mycket fina cykelbanor och på turistbyrån kan man få en cykelkarta, så man hittar. Den här gången hittade jag en genväg… en vanlig grusväg i skogen.
      Ha en fin vecka!:)

  5. Rebecca

    Hej! Vad nyfiken jag blir! Hur cyklar du då, till ica maxi? Hur lång tid tar det och hur hittar man till den magiska stigen som leder dit?

    Mvh grannen

  6. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Hej Rebecca! Välkommen till Tomtebo!
    Du måst sikta på Carlskyrkan på Carlshem… du kan antingen cykla längs cykelvägen som går utmed Kolbäcksvägen, nerför backen (Glimmervägen) och sedan ta vänster tills du kommer till kyrkan. Där cyklar man ner i viadukten till Gimonäs, snett till vänster och där finns pilar som pekar mot cykelbron över till ICA-Maxi.
    Den andra vägen är cykelvägen utmed Tomtebovägen… åk mot Ålidhem, men åk vänster före cykelviadukten… då kommer du till ett nytt område och där far du in på skogsvägen rakt fram (vid skylten till Grössjö naturreservat), då kommer du till Bärnstensvägen på Carlshem och nedanför backen finns kyrkan. Det tar ca 20 minuter dit och ca 25-30 minuter hem, för jag måste gå uppför backarna.
    På kartan ser skogsvägen längre ut, men den är mycket trevligare att cykla. Lycka till! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.