Marja

Den långa resan.

Ankläppar och kakrecept.

Jag behöver inte fundera över hur jag skulle se ut med Restylane i överläppen, för nu vet jag. Inte för att jag har sprutat in något, skulle aldrig göra det, utan för att jag ätit persikor.
Jag vet så väl att jag inte tål det luddiga skalet på persikor och brukar hålla mig till nektariner, men i fredags föll jag för en korg med söta små persikor. Jag skulle ju baka och tänkte att i stället för äpplen, kan jag skiva söta saftiga persikor i kakan. De var gudomligt goda och jag åt en… eller ett par… och reaktionen kom efter ett par timmar. Nåja, det går över och överläppen kanske känns värre än den ser ut.

För övrigt tycker jag det är väldigt fult och onaturligt med uppsprutade ankläppar. Konstigt skönhetsideal att vilja se ut så.

I dag har det regnat och gräsmattorna suger åt sig vattnet med glädje. Jag for ner på stan, växlade lite Euro, gick på apoteket, köpte ett par fina muggar på rean på Indiska m.m. Var på Clas Ohlson också och tjejen i kassan frågade alla före mig i kön om de hade klubbkort och om de ville ha ett. De flesta ville inte ha och kom med en massa förklaringar och ursäkter. Måste man förklara sig… går det inte bara att säga Nej tack? Det gör jag. Kassapersonalen måste väl bli trötta på att höra alla undanflykter.
Nu har jag ett kort till ’club clas’ och la fram det. ”Jaha, du har ett kort”, sa tjejen lite förvånat.

Och så lovade jag lägga ut receptet till den goda kakan jag bakade i helgen. Den var så god att vi hann nästan äta upp den innan jag kom på att jag ville fotografera den.

fikapabalkongen

 

100 gr smör
1 dl stevia strö
2 ägg
1,5 dl mandelmjöl (eller 1 dl mandelmjöl och 0,5 dl kokosmjöl)
1 tsk bakpulver
1 tsk citronsaft
äpplen, plommon, persikor m.m. till fyllning

Rör samman smör och socker.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl och bakpulver… tillsätt blandningen + citronsaften.
Häll smeten i en smord liten form och peta ner klyftor av valfri frukt.
Grädda i 200 grader, 25-30 minuter.

Jag är noga med att inte ’överdosera’ varken smör eller sötningsmedel, utan mäter hellre upp lite i underkant. Jag har alltid bakat kakan dagen innan den ska ätas och jag tror att den vinner på att få stå och bli lite mer ’kompakt’ i kylskåpet. Vaniljvisp är gott till.

Ha en fin måndagskväll <3

 

 

8 kommentarer

 1. grandmother

  Tack och lov att du inte vill ha ankläppar. Jag undrar hur det är möjligt att tjejerna vill ha det så, det ser aningens löjligt ut när läpparna fladdrar för vinden……

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Håller helt med om det tråkiga skönhetsidealet som får unga fina människor att lägga en massa pengar på att se onaturliga ut !
  Huvvaligen !

 3. Mumman

  Snälla rara – om det bara är skalet du är allergisk emot är det väl bara att ta bort det. Det är ju frukten man ”vill åt”.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, jag vet… men ärligt talat ids jag inte skala persikor för det blir så mycket kladd. Ibland kan man dra bort skalet, men eftersom det är bekvämare med nektariner kör jag med dem och äter konserverade persikor ibland. 🙂

 4. Ditte

  Hoppas att dina ankläppar har försvunnit! Inte kul vare sig med allergier eller ankläppar. Undrar också vem som kommit på detta idiotiska (förlåt…) skönhetsideal.
  Och att folk går på det…..Pust!

  Tack för kakreceptet, det är nu antecknat och skall provas.

  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, ankläpparna är borta nu. 🙂 Kan vara att de kändes värre än de såg ut. Det var insidan av överläppen som svällde upp och blev lite sårig… där kontakten med skalet blev när jag bet i persikan. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.