Marja

Den långa resan.

Keratit och Tradera.

Jag har fått keratit i ögat igen och har därför inte haft någon lust att skriva på bloggen. Jag har helst velat ligga på soffan och blunda. Petar i salva och avvaktar, blir det inte bra mot slutet av veckan går jag upp på ögonkliniken. Som vanligt har jag ignorerat symptomen, som jag känt av ett par dagar… fattar inte att jag aldrig lär mig och börjar medicinera i tid.

Fast så mycket blunda på soffan har det inte varit. Jag har varit fullt sysselsatt med att slutföra försäljningar på Tradera. Det var första gången jag sålde saker där, köpt har jag ju gjort i några år. När jag flyttade, packade jag en liten väska med saker jag tänkte sälja och nu, ett år senare, gjorde jag slag i saken. Det är ganska mycket tidskrävande pyssel med att sälja. Man ska fotografera objekten och lägga ut dem med lockande beskrivningar, bestämma utgångspris och bedöma portokostnader. Sen är det lugnt några dagar tills auktionerna slutat och då börjar kaoset. Ja, i alla fall om man gör som jag gjorde, la ut 21 objekt med några minuters mellanrum. Då skall man skriva mail och meddela betalsätt och pris och sedan ska man hålla reda på när/att köparna betalat, packa sakerna och skicka rätt sak till rätt person. Jag fick skriva upp allt och pricka av i mitt svarta häfte.
Jag sålde några oanvända plagg från Gudrun Sjödén, en Marimekkoklänning, en massa örhängen jag aldrig använder, bl.a. några från finska Kalevala och Aarikka och Johannas gamla smurfar som jag sparat. Bara bra grejer och jag fick bra betalt, så det var mödan värt. Dessutom fick jag trevliga mailkontakter med glada köpare, bl.a. en kvinna från Finland. Jag blir så glad när mina saker hamnar hos personer som verkligen kommer att uppskatta dem.
Jag har fortfarande saker kvar att sälja, så det blir en omgång till senare i höst.

I går hade vi styrelsemöte med bostadsrättsföreningen nere på HSB. Jag försöker verkligen att inte dominera för mycket, utan hålla mig i bakgrunden. Jag tycker att det räcker med att jag granskar och konterar föreningens fakturor i datorn, sen får ’ungdomarna’ ta hand om det andra.  Men jag kan ju inte hjälpa att jag har åsikter och i går hörde jag mig själv säga ”… med den erfarenhet jag har, så tycker jag…”.  Huh! Bra eller bu? I alla fall tycker jag det är väldigt trevligt att få vara med.

Nu ska jag cykla ner till Ålidhems centrum och posta några försändelser, sen ska jag nog försöka blunda lite på soffan i eftermiddag.

Ha en trevlig onsdag <3

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Åh, du har som otr med hälsan då och då Marja 🙁
    Hoppas det ger med sig och att du får vara frisk och kry denna höst och vinter! Kram H

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, med åldern kommer krämporna. 🙂 Jag försöker sköta mig på bästa sätt. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.