Marja

Den långa resan.

Val den 8 september.

gulbetssoppa

Gulbetssoppan var nästan godare i dag. Soppor och grytor är ju oftast godare dagen efter. Förutom den smulade fetaosten, strödde jag över lite persilja. Gott och nyttigt.

I dag cyklade jag till sjukhuset, där man nu kan förhandsrösta inför valet den 8 september. Jag behövde inte visa legitimation, eftersom min kompis från tjejgruppen tog emot min röst. Hon skrev ’känd’ i en kolumn på listan och jag kände mig lite speciell och viktig.

Valet handlar om sjukvården i länet. Ett ’ja’ betyder ett NEJ till den pågående nedrustningen, speciellt i inlandet. Ambulanser ersätts med akutbilar… sträckorna att köra är långa och det finns fara för att alla inte får den vård de behöver. Det är svårt att tänka sig hur det är när man själv har sjukhuset bakom knuten, men en sak är säker… sparivern får aldrig gå så långt att människors liv är i fara.

Det här är en mycket komplicerad fråga, men folkinitiativet har en hemsida där det finns en hel del intressant att läsa om bakgrund, frågeformuleringar m.m.
http://www.folkomrostning-vll.se/

Och bara för att jag skall till Stockholm om några dagar, har jag nu fått tandvärk igen (i samma tand). Skulle vara så typiskt om något skulle vara på tok.

 

Ha en trevlig onsdagskväll <3

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.