Marja

Den långa resan.

Goddag – yxskaft.

I dag hamnade jag i en riktig ‘Goddag – yxskaft’ situation.
Det ringde försynt på dörren och utanför stod en man förvillande lik min granne. ’Det måste vara X:s bror, tänkte jag’ som har gått fel.’ Han presenterade sig artigt, hade sin mobiltelefon i högsta hugg och förklarade att han hade stämt möte med X, men att X inte kunde komma och nu ville prata med mig i telefonen. Jag funderade fortfarande över likheten och sa ’Men jag ska nog inte vara med på något möte’. Sen skulle jag i alla fall prata i mobilen med X. Det var en sådan där hopfällbar telefon och i mitt förvirrade tillstånd frågade jag ’Hur pratar man i den här då?
Ok, det visade sig att den här mannen bara skulle lämna en grej till X och nu undrade X om jag kunde ta hand om den tills han kom hem. Javisst. Jag tog emot kassen och mannen tog i hand och presenterade sig en gång till innan han, säkert något undrande, gick iväg.

Tänk att två personer kan vara så förvillande lika varandra och till och med uppträda på samma sätt. Inte konstigt att en liten tant kan bli förvirrad då. Efteråt kom jag på att X inte ens har någon bror… var fick jag det ifrån?

Vattengympa i kväll. Lite nya rörelser i dag, bl.a. kände jag igen ’krigaren’ från yogan.

Dagens höstbild kommer från sjukhusparken. På marken låg en tjock matta av löv.

somenmatta

God natt mina vänner <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så det kan bli! Men ingen skada skedd och ni fick er nog båda ett gott skratt. trevligt med vattengympan! Tänk vad man känner sig smidig i det varma vattnet och bra för lederna. Nytta förenat med nöje.
    Verkligen vacker höstbild! Härligt så länge man kan se löven.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, vi skrattade nog gott efteråt båda två. Det roligaste, tycker jag, var att han tog i hand och presenterade sig en gång till innan han gick. Han förstod nog att jag inte var med från början. 🙂 🙂
    Jag älskar vattengympan. 🙂 Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.