Marja

Den långa resan.

Jag klarade det!

Jag gjorde det! Jag klarade av en undersökning i magnetröntgenapparaten utan att få panik.
I fredags ringde en sköterska och erbjöd mig en avbokad tid kl 7.30 i morse. Efter en sömnlös natt for jag iväg och kände mig ändå ganska väl förberedd. Jag hade googlat på nätet, så faktakunskaperna fanns. Men det där andra…

På röntgen var de stressade. In med huvudet i en form, öronproppar ­+ hörlurar med musik, på med ett ’lock’ över huvudet, kudde under knäna och larmknapp i handen. Jag låg med nacken lite bakåt precis i den position som är sämst för den. Musiken hördes inte så bra genom apparatens väsen… jag hade bett om lugn klassisk musik och det blev musik ur baletten Svansjön. Helt ok, fast den är ju inte så lugn hela tiden.
Det var en pärs, jag kämpade hela tiden mot en stark lust att få sätta mig upp och andra befängda tvångstankar. När det var som värst viftade jag pyttelitet på tårna och det hjälpte faktiskt. Efter ca 20 minuter var vi klara och då var jag så spänd i musklerna att jag inte kunde röra mig, utan fick hjälpas upp.
Sen kom den stora euforin att jag hade klarat det.

Ikea ringde och meddelade att de kommer med min soffa på fredag. På torsdag kommer de som ska få min gamla och hämtar den. Perfekt timing.

Dagens höstbild är tagen i går på min cykeltur.

rundaformer

Det här såg jag på trottoaren när jag väntade på bussen i lördags. Ser ni vad det är?

avtryckavlov2

Ha en skön måndagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken härlig känsla att du klarade magnetröntgen! För visst är man indtängd i den där apparaten och vill helst ut så fort som möjlig. Svårt att ligga still dessutom. Men nu är det gjort!
  Kul med din nya soffa och vilken bra timing!
  Vad gäller det du såg på trottoaren, så är jag väldigt osäker, så osöker att jag inte ens våar mig på en gissning. Men höstbilden ser jag tydligt vad den föreställer. Vacker är den!
  Kramar!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Ja, nu är det gjort och måste jag göra det fler gånger, kommer det säkert att gå bättre.
  Fläcken på trottoaren är ett avtryck av ett blött björklöv som blåst iväg. Det fanns fler fläckar, men det här var det tydligaste. Nu när du vet tror jag att du ser formen. Det var lite magiskt att se det. 🙂 Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.